tiistai 27. huhtikuuta 2010

Tavaran tilaamista

Ei JUMPE että tuonne monttuun menee paljon erilaista kamaa - ja vielä sellaista mikä peitetään eikä koskaan enää nähdä! :o)

Tämän raksan tarkoitus on olla jätepihi. Kokeilemme työmaan aikana mahdollisimman monia tapoja säästää rakennusmateriaaleja ja yritämme myös kierrättää tavaraa paitsi oman työmaan sisällä, myös naapureiden kesken.

Suuren säästönhän voi tehdä kilpailuttamalla tarvikkeita. Sen tietävät kaikki. Kaupan hyllyhinnoista voi saada suuria alennuksia. Toisen suuren säästön voi tehdä, jos malttaa laskea tarvittavat tarvikemäärät. Harkkojen määrät kappaleen tarkkuudella, laastisäkit, teräkset... Mitä tarkemmin onnistuu laskeminen, sen vähemmän menee hukkaan. Raksallahan materiaalihukka on suuruusluokkaa 10-15%. Jos 100000€:lla ostaa tavaraa, se 10% tuntuu lompsassakin. Montako kuukautta joutuu käymään töissä, jotta saa sen maksettua? Hukan joutuu jossain tapauksessa viemään kaatopaikalle, jolloin joutuu maksamaan vielä jätemaksut päälle.

Valitsimme neljä lähintä rautakauppaa, joihin lähti tarjouspyynnöt harkoista, raudoituksista, suodatinkankaasta, laastista, puutavarasta ja muusta perustuksissa tarvittavasta. Samalla selviteltiin mahdollisuudet palauttaa ylijäämäerät. Säännöt olivat kaikissa liikkeissä suunnilleen samat: avaamattomat ehjät pakkaukset voi palauttaa.

Tilaus tehtiin niin, että tavara saapui kolme päivää ennen töiden aloitusta. Sillä viikolla oli kovin sateista ja tavarat piti tietysti sääsuojata kiiruusti, ettei mikään pilaantuisi.

Hinnan eroa syntyi aika paljon. Jo harkoista tarjouskisan voittanut myyjä antoi tehtaan tarjoukseen nähden -11% alennuksen. Noin 8000 € lasku tuli - kallein tarjous oli päälle 10 000€.

2000€ tuli taas tienattua, eikös niin. Seuraavaksi aletaan tehdä anturaa, stay tuned.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...