perjantai 28. tammikuuta 2011

Ajatuksia laatoista

Ja laatoituksia olen myöskin vähän miettinyt jo. Tänään tarjoutui tilaisuus vähän kierrellä sisustuskauppoja ideoita keräillen.

Jotain perustoiveita olisi:
- maanläheisiä värejä, ehkä suklaanruskeaa, grafiitinharmaata, vaniljanvalkoista
- lattiat tummaa (kuitenkin kalkkivettä pelkäämätöntä, eli jotain tekstuuria saisi olla), seinät vaaleata
- khh:n lattia ehkä grafiitinharmaa, jossa tekstuuria, jotta kestää kuraa
- vaalea terrakotta miellyttää myös takkahuonetta ja kuistia ajatellen.
- tykkäisin, että vessoissa voisi olla sama lattialaatta kuin esim. pesuhuoneessa tai khh:ssa, tulisi ehkä vähemmän hukkalaattoja + yhtenäisempi ilme..?

Tähän koostetta kivoista kuvista:

Tämäntyylinen olisi hauska takkahuoneeseen ja/tai eteiskuistille (kokoelma alennusmyynneistä vai 100€/m2 italialainen...? :-D )
Ylipäänsä tällainen: tummat lattiat joissa vähän tekstuuria ettei kalkkisen veden tahrat näy heti, tumma katto + vaaleat seinät, joilla kuitenkin jotain eloa. Itse asiassa tuo lattia on tosi kiva!
Tässä seuraavassa oli tuo hauska luonnonkivi"puro" tuolla takana sekä lattiassa. Ehkä jotain tuollaista mosaiikkimaista voisi olla kiva...? Ehkä kapeampana kuitenkin. Kaikenkaikkiaan liian vaalea tämä kyllä minun makuun, kontrasteja saisi löytyä.
Sitten vielä yksi kuvalinkki Helmitalo Hyvinkään raksablogiin: kiva suklaa ja kerma vierekkäin, plus tuossa ruskeassa laatassa hauska puun pintaa muistuttava kuvio:

Tuo Helmitalon laatoitus oli myös kiva, kun oli suorakaidetta poikittain.

Semmoisia. Tänään löytyi itseasiassa mukava henkilö Salon Kaakelikeskuksesta, joka voisi laatia meille suunnitelmat ja ehdotukset laatoitettaviin tiloihin. Se auttaisi kyllä paljon, ajatukset näistä on niin hajallaan..
Aika iso urakka miettiä kokonainen talo kerralla niin, että se olisi yhtenäinen ja samalla niin, että eri tiloissa olisi vähän jotain omaakin.

2 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Oon kans tykänny tosta luonnonkivimosaiikista. Mietittyttää kuitenkin sen puhtaanapito, varsinkin lattiapinnoissa. Kontrastit tuo ryhtiä tilaan. Mekin ajateltiin käyttää samoja värejä kautta pesutilojen, jopa koko huushollin (paitsi lasten huoneet). Suosikkeina yllättäen maanläheiset harmaasävyt, ruskea ja valkoinen...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Ehkä suomalainen silmä kestää pitemmän päälle paremmin noita luonnon värejä, tiedä häntä :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...