maanantai 27. syyskuuta 2010

Pakettitalo vs. rakennusjätteet? Kokemuksia?

Keräilen töissä tietoa talopakettitoimituksien yhteydessä syntyvistä jätemääristä. Jos jollakulla talopakettirakentajalla olisi aikaa vastata vaikka lyhyesti pariin kysymykseen niin olisin kovin kiitollinen! Erityisesti eka kysymys kiinnostaa.

1. Mitä jätelajeja jäi talopakettitoimitukseen kuuluneiden osien asennuksen jälkeen käsiin? Lajit ja määrät (karkeasti), yksikkönä esim. henkilöauton peräkärry, kuutio tai jätelava :-)Puu, muovi, pahvi, styrox...
2. Jäikö kaikki rakentajan hoidettavaksi vai veikö talotehtaan porukka jotakin mennessään? Olisiko jätteiden poisviennistä voinut sopia? Tarjottiinko mahdollisuutta?
3. Talopakettirakentajan jätemäärät. Kuinka paljon syntyi jätettä (poislukien maa-ainekset) projektin aikana? (Kuinka suuri talo oli kyseessä?)
4. Miten hoiditte jätehuollon? Yksi lava, lajittelu jne?

*****

Esimerkki Lappli-talotehtaan kotisivuilta, tietoa tehtaalla syntyvän rakennusjätteen hyödyntämisestä:

Lapplilla kaikki rakennusjäte kierrätetään

Taloelementtien valmistuksessa syntyvä puutavarajäte ja sahanpuru murskataan ja hyödynnetään tuotantotilojen lämmityksessä. Taloelementtien valmistuksen tuotantolinjoilla syntyy paljon puutavarajätettä ja sahanpurua. Syntyvä puutavarajäte ja sahanpuru murskataan ja hyödynnetään tuotantotilojen lämmityksessä. Samalla tavoin hyödynnetään puulavat ja pakkausmateriaalien kartonki.

Lapplilla käytetään ainoastaan vesiohenteisia maaleja. Öljypohjamaaleista on kokonaan luovuttu. Voiteluaineet ovat haitattomiksi luokiteltuja mineraali- ja kasvispohjaisia öljyjä.
Pesuaineiden ja muiden kemikaalien valintaa ohjaa käyttäjä- ja ympäristöystävällisyys. Jäteöljyt, akut, pakkasnesteet ja metalliromu kierrätetään. Villajäte murskataan ja toimitetaan puhallusvillaksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...