maanantai 6. syyskuuta 2010

Piiput!

Rakennettiin (tai siis en minä...mutta siis...) piiput viikonloppuna! Ne Schiedelin. Niitä saa tehdä reilun pari metriä kerrallaan, joten viikonlopussa päästiin jo katolle.

Alussa meni heti jotenkin ajatukset sekaisin tekijällä, kun takkahuoneen hormiliittymä tuli tehtyä alas. Vaikka piti tehdä puoleentoista metriin. No, sinne meni liittymäpalat sitten hukkaan ja hornan tuuttiin. Kirosanan kirosana.

Noh, mutta sitten alettiin pohtia asiaa ja todettiin, että jälkiliitoselementillä itseasiassa saadaan parempi lopputulos. 33cm harkkojaolla hormi olisi tullut joko noin 130 senttiin tai 160:een. Toinen matala, toinen liian korkea. Eli nyt sitten saatiin tekosyy tehdä täsmälleen 150 senttiin, jolloin uunista (ei-varaava makkaranpaistouuni) tulee juuri passelin korkuinen. Käsityötä vaan: kahdesta harkosta leikattiin pois sopivat palat jolloin liitos tulee harkkojen saumaan. Huh huh.

Piippujen kanssa oltiin siis jo eilen katolla, eli nyt sitten pitäisi niiden peltimiesten kannaltakin homman olla selvä. Kävivät jo viime viikolla katsomassa paikat. Tänään ei kuulemma ole vielä näkynyt ketään mutta toivossa on hyvä elää... :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...