sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Ikkunoista akkunoista

Ikkunoita olen miettinyt. Minulle talon ulkonäössä ikkunat on melkeinpä tärkein elementti.
Nykyisessä kodissa, joka on sekin vanha puutalo, on perinteiset kuusiruutuiset ikkunat. On ajateltu, että haluttaisiin uuteen niitä läheisesti muistuttavat ikkunat, ei kuitenkaan ihan samanlaiset. Löydettiin ikkunavalmistajien sivuja selaillessa tällainen kuva ja ihastuttiin! Se on siinä.

Kesäloman aluksi tehtiin lasten kanssa kolmin retki Itä-Suomeen, josta olen kotoisin. Mummalassa ja pappalassa käytiin. Ajelin läpi tuttuja lapsuuden kesien paikkoja Pohja-Lankilassa. Kylä oli kovasti hiljentynyt, talot autioituneet ja kyläkauppakin sulkenut ovensa.
Se tavallinen tarina Suomen maaseudulta?
Muistan tämänkin talon hämärästi siitä kyläkauppaa vastapäätä, pihamaa ei kylläkään ollut silloin umpeen kasvanut. Ja kappas mitkä ikkunat sillä oli! Melkein samat. Tuollaisia kolmioita en halua tuohon yläpuolelle. Hymyilytti yhteensattumus kun juuri olin aamupäivän käyttänyt ikkunaristikoita katsellen :-)

Meidän ikkunakoot on alakerrassa 120 x 150 cm, yläkerrassa 120 x 140 cm ja olohuoneen erkkeriin tulee turvalasilla varustetut kolme kappaletta 120 x 200 cm ikkunoita.

Kuistille tulee sitten pieniruutuisemmat ikkunat. Ylimpään lohkoon tulee salmiakkikuvio ja ruudutukseksi 3 x 4 (alla tarjouspyynnön liitteiksi tekemäni luonnokset).Päädyttiin pyytämään tarjoukset Alavus-ikkunoilta, Skaalalta ja Domukselta. Mielikuvaranking on tämä, saa nähdä millaisia hintaeroja syntyy. Erilaisia ikkunoita on 23 kpl, lisäksi parvekeovet, varasto- ja ulko-ovet.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...