maanantai 26. heinäkuuta 2010

Raksaporukan virvoitus

"Raksaporukan virvoitus" -jäätee

1l kuumaa vettä
3 teepussia
2dl sokeria
2 sitruunaa

Valmistetaan vahva tee. Jaetaan se kolmeen 1,5l kannuun. Jaetaan sokeri kolmeen osaan ja lisätään kannuihin. Sekoitetaan kunnes sokeri on sulanut.

Lasketaan hanasta kylmää vettä kannut täyteen (eli laimennetaan tee. Tietysti voi tehdä kuumaa vettä 1,5l + 1 pussi teetä, mutta sen jäähdyttäminen on hidasta ja rasittaa jääkaappia turhaan.). Puristetaan sitruunat ja jaetaan sitruunanmehu kolmeen kannuun. Maistellaan ja lisätään sokeria/sitruunaa kunnes maku on raikas muttei liian hapan.

Pullotetaan ja laitetaan pakkaseen pikajäähtymään. Tunnin kuluttua pullot kylmälaukkuun ja viedään raksalle. Hikimärät miehet huokaavat helpotuksesta!

Runkovaiheessa kuluu noin 1,5 litraa jääteetä / mies / pvä :-) Eli olisikohan tuota mennyt 40-50 litraa tässä helteillä :-) Parempaa kuin vissy (ei ärsytä vatsaa pidemmän päälle) piristää (hiukan kofeiinia) ja energiaahan on 2/3dl sokerissa ihan reippaasti :-)

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Hei, kannattaa kokeilla myös versiota joissa kuuma tee laimennetaan kylmän veden sijaan isoilla jääpaloilla. Itse teen 9 dl pakasterasiaan niin ison jääpalan, että se vielä mahtuu kannuun. Tällä taktiikalla jääteestä tulee melkein välittömästi valmista.

Kiva katsella talon edistymistä kuva kuvalta :) Keep up the good work!

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Kiitos kommentista :-) Minun jääteen tehtailu lähestyy jo hyvää vauhtia liukuhihnatuotantoa koska lämpöä tuntuu riittävän...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...