torstai 15. heinäkuuta 2010

Runkovaihe - nyt ei enää selvitty ilman yllätyksiä

Itselleni tuli yllätyksenä se, kuinka nopeasti puutalon runko nousee hyvän timpurin tekemänä. Hommaan oli varattu aikaa kaksi viikkoa - hiukan nafti siksi, koska timpuri oli keväällä sairaslomalla. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että 1,5 viikkoakin riittää :-) Eikä haluttu vaihtaa toiseenkaan, koska mies on loistava. Suunniteltiin ristikoiden nosto toisen viikon loppuun. Ristikot tilattiin paikalle päivää ennen nostoa.

Rungon pystytyksen 1. pvä (28.6.). Rungon aluspuiden kiinnittäminen perustuksen tartuntoihin ja ikkunoiden ovien yms merkitseminen paikoilleen (ja viimeinen muutosten veivaaminen yömyöhään, heh).

2. pvä. Runko alkaa nousta. 2" x 6" metsikkö nousi yllättävän nopeasti. Ensin pitkien sivujen rungot.

3. pvä. Päätyjen ja erkkerin runko. Kertopuut ja liimapuupalkit otettiin tontille. Kivisen väliseinän muuraus alkaa.

4. pvä. Rungon pitkille sivuille tulevien kertopuiden asennus. Liimapalkkien nosto paikoilleen.

5. pvä. Toisen kerroksen rungon päätyjen tekoa ja jäykisteiden laittoa. Kattotuolit sovittu seuraavan viikon torstaille.

(Viikonloppuna väliseinien muuraus loppuun sun muuta hommaa hikipäässä!)

Kuva viidennen päivän iltana:


6. pvä (toisen viikon maanantai 5.7.). Rungon keskiosan (ristiharjan) kohdan välipohjaan tulevien kertopuiden kiinnitys. Puurakenteisen väliseinän aloitus.

7. pvä (6.7.). Viimeiset kertopuut kiinni ja puurakenteisen väliseinän viimeistely. Mestat valmiina kattotuolien nostoon, joka oli sovittu 8.7. Fiilis korkealla kun homma etenee niin hienosti! Soitan kattotuolifirmaan ja varmistelen toimistusta torstaiaamulle. Sopii, kaikki ok. Aikatauluun luottaen sovitaan nostoporukan kanssa asennus alkamaan jo torstaina iltapäivällä, jos ristikot saapuvat aamusta. Varmistetaan nosturin tulo. Illalla siivottiin paikkoja, jotta nostohomma sujuisi mahdollisimman esteettömästi.

Mestat valmiina ristikoiden nostoon, jee!


8. pvä klo 9 viimeistelytyöt edelleen käynnissä, kun ristikkotoimittajalta TULEE YKSIRIVINEN SÄHKÖPOSTI. "Tuotannollisista syistä ristikoidenne toimitus siirtyy ensi viikolle. Ilmoittelemme uudesta ajankohdasta tarkemmin. Pahoittelut."

Ja mikä oudointa, edellisen päivän iltapäivänä olin juuri ollut yhteydessä firmaan! Silloin sieltä vakuuteltiin, että kaikki on kunnossa ja että tieto täsmällisestä saapumisajasta saadaan keskiviikkona, kun kuljetusaikataulut selviävät tarkemmin. Ja 12 h myöhemmin siirretään koko homma viikolla ja tehdään se sähköpostilla, eli hyvässä lykyssä tieto olisi voinut mennä meiltä ohi kokonaan!

Timpurimme oli kaiken kukkuraksi jäämässä lomalle samana perjantaina, kerroin tämän myyjälle ja koetin vaatia asiaa korjattavaksi ja ristikoita tontille viimeistään perjantaina jotta nosto voidaan tehdä ylipäätään. "Ei onnistu." Härskin ylimielinen myyjä kommentoi vain "Ymmärräthän sinäkin varmasti, miten paljon tähän aikaan vuodesta on kaikilla töitä, me ei vaan EHDITÄ kaikkea - ja tiedettiinhän me tämä jo viime viikolla, hehheh" letkautti vielä perään "Haluatko kenties että perutaan kauppa kokonaan? Sopii oikein hyvin!" Mielelläni olisinkin perunut, jos olisi kyseessä jokin muu, kuin 3-4 viikon toimitusajan vaativa tilaustavara!

Röyhkeästä kohtelusta provosoitunut työmaamesu soitti firmaan vielä muutaman kerran, jonka seurauksena uusi aikataulu toimitukselle saatiin sovittua pikavauhtia. Tätä kirjoittaessa tavarat ovat jo tontilla ja valmiina nostoon. Timpuri on kuitenkin lomalla seuraavat neljä viikkoa eli sopii miettiä, että kuinka paljon tähän nyt sitten tuhrautuukaan hyvää rakennusaikaa. Kesäloman aikana oli tarkoitus tehdä omana työnä kaikenlaista, esim. lyödä vesikatto kiinni ennenkuin pidetään perheen kanssa neljän päivän kesäloma!

Mutta ei se viikko sinne tai tänne mitään, mutta myyjän ylimielisyys asiakasta kohtaan kyllä jurppii raskaasti koko rakennusporukkaa! Raksalla on tiettyjä vaiheita, joissa ajoituksen täytyy toimia. Osittain tässä vika on omakin. Suunnitelmat olisi pitänyt vain yrittää vaatia aiemmin, nyt ristikot tilattiin samana päivänä kun ristikkokuvat tulivat. Toimituksesta sovittiin kirjallisesti vain viikon tarkkuudella ja puhelimitse täsmällinen aika. Vain kirjallisesti sovitulla on merkitystä, jos tulee ongelmia. Viikon tarkkuus ei raksalla sesonkiaikaan riitä.

Ristikkotoimittaja sai tältä asiakkaalta luottoluokituksen "uskon kun näen" Kiukuttaa vieläkin vaikka jutusta on jo viikko!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...