sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Anturan valu

Appiukkoja jälleen kehiin ja sitten hommiin! Valua edeltävä ilta tehtiin vielä viimeistelytöitä, tiivistettiin anturan rakosia hävikkien vähentämiseksi. Tuentoja lisättiin vielä jonkin verran, varmuuden vuoksi.
Valu oli sovittu perjantaille klo 14. Betonifirmasta soitettiin kuitenkin yhdeksältä, että sopisiko valu jo klo 10, koska toisesta paikasta oli valu peruuntunut. No, meillä oli kaikki valmiina joten sehän sopi.

12m3 eli 12 000 litraa oli insinöörimies laskenut betonitarpeeksi ja minä anturoiden alle mursketta tökkiessäni olin miettinyt että onpas tämä turhaa hommaa; kuraa jäi kuitenkin vain vaivaiset 50 l yli. Hyvin laskettu – ja hyvin tiivistetty, ilman tiivistystä valu olisi jäänyt kiusallisesti vajaaksi! Muotti piti hyvin eikä betoni tursunut pahasti mistään.Valun jälkeen alkoi sataa kaatamalla. Puutavaran ympärillä ollut muovi oli otettu irti ehjänä, ja voitiin käyttää se anturan suojauksiin.

Muotti purettiin äitienpäivänä eli tänään. Purkutyö tehtiin varovaisesti niin, että muotin osat voidaan viedä naapurin raksalle uudelleen käytettäviksi. Sidelaudat, pattingit, muottisiivut, kaikki kelpasi hänelle. Tässä kamppeet koottuna traktorin lavalle ja valmiina lähtemään uuteen kotiin:


Sieltä osat palautuvat sitten meille kun on autotallin valun aika. Muottia rakentaessa oli tämä jo huomioitu ja puujätteisiin päätyikin vain muutama rikki mennyt sidelauta.

Puhtailla laudan jämäpätkillä lämpeni valujen jälkeen talkoosauna! Saunaa lämmitellessämme mietimme, miten paljon raksatarvikkeita ja –välineitä voisikaan halutessaan kierrättää, jos olisi paikka jonne viedä niitä. Esimerkiksi puutavara on kyllä tosi kallista nykypäivänä, jos sitä kuluu muotissa melkein 400 m ja se valun jälkeen olisi täysin käyttökelvotonta.

Kyllä nyt on hyvä fiilis - talo tulee jo ylöspäin!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...