maanantai 24. toukokuuta 2010

Huh hellettä sanoi jänis pakkasella

Onpa ollut lämmin toukokuu! Luonto on suorastaan räjähtänyt vihreään väriin ja linnunlauluun. Viime viikolla tontilta näkyi vielä kahdelle järvelle, nyt enää yhdelle :-)

Raksalla alkaa perustusten muuraus olla loppusuorallaan ja täyttöjen teko pian alkaa - tarvitaan lisää tavaraa. Routalevyt ja styroxit, sokkelikaistaa, patolevyt tarvikkeineen, teräsverkot, lisää salaojatarvikkeita, rappauslaastia ynnä muuta. Kallista, tosi kallista on kaikki. Hinnat nousee koko ajan kevään edetessä.

Edellistä tilauskierrosta tehdessäni, jo ennen rakennussesongin alkua, liikkeiden väliset erot olivat huomattavasti suurempia kuin nyt. Sana kulkee, hinnanerot tasoittuvat. Teräksen ja myös eristeiden hinnat ovat kohonneet reippaasti kuukaudessa. Olisi kannattanut tehdä tilaukset jo ajoissa - toisaalta tiedot määristä ovat täsmällisempiä nyt. Komsii, komsaa.

Koetimme laskea tarkasti kevytsoraharkkotarpeet tilausta tehdessämme, mutta silti: puolitoista lavaa harkkoja tulee jäämään yli eli jos hukkaa haluaa laskea niin viisi prosenttia. 300-400 euroa. Laskelmissa oli vaikeuksia huomioida kaikkia läpivientejä ja huoltoluukkuja, kellarin ovikin unohtui, lisättiin kellariin pienet ikkunat yms. Epäilen ettei kauppa ota niitä takaisinkaan koska siinä on kahta eri sorttia harkkoja avatuissa lavoissa. Siinä niitä nyt sitten pihalla nököttää. Täytyy varmaankin tarjota jollekin kaverille tai laittaa kaupan seinään lappu ja myydä. Hukka harmittaa! Sen mitä tarjouspyynnöissä voittaa, hukassa häviää :/

Meidän raksa etenee pyrähdyksittäin, luottomiehemme on ulkopaikkakuntalainen ja käy aina välillä viikon-pari kotopuolessaan. Viime viikolla oli aivan hirmu helle ja nyt kun raksa on hetken tauolla, olisi ihanan viileää, oikein paras työkeli varsinkin rappaushommien tekemiseen. Ensi viikolla, kun taas pakerretaan täysillä, kesä kuulemma palaa :-) Vissyä kuluu ja nahka tummuu!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...