maanantai 24. toukokuuta 2010

Lajitteluvälineistä

Kirjoitin aiemmassa postauksessa rakennusjätteen kierrätysvälineiden puutteesta. Tässä pieni kooste tarjolla olevista ratkaisuista (eri puolilta Suomea). Selkeitä valmiita "tuotteistettuja" ratkaisuja ei tällä alueella ole, pk-seudulla kylläkin. Mutta jos on valmis käyttämään mielikuvitusta, niin lajitteleminen kyllä onnistuu!
Pahoittelen tämän postauksen sekavaa ulkoasua, kuvat sekoittavat asemoinnin jostain syystä.

Landtek klapisäkki
Täältä voi tiedustella klapien säilytykseen suunniteltuja jättisäkkejä. Huom. kuution kokoiset säkit painavat täytenä niin paljon, että käytännössä niiden siirtelyyn vaaditaan kone. Tilaukset netin kautta.
Yrittäjä on kehitellyt erityistä raksajätesäkkiä, joka on tulossa markkinoille myöhemmin. http://www.klapisakki.fi/

Agrimarket
Toisen valmistajan klapisäkkejä on saatavilla Agrimarketeista.
http://www.agrimarket.fi

Kuusakoski - raksasäkki (banneri etusivulla)
Saatavilla pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa. Hinta 89e, sis kuljetuksen ja jätemaksut. Vetoisuus 1m3 tai 1000kg.
http://www.kuusakoski.fi/

Greenbag

Pääkaupunkiseudulla. Tarjolla 0,16 m3, 1 m3 ja 2 m3 rakennusjätesäkkejä. Hinnat 9,90e-12.90e -19,90 e per säkki + nouto ja jätteiden käsittely 19e-59e-69e. http://www.greenbag.fi/

Modulo
Lahden seudulla TEKES-hankkeena kehitetty lajittelukonttijärjestelmä (ei kuvaa). En löytänyt muita kuvauksia laitteistoista kuin tämän:
http://www.konetori.com/index.php?page=tiedote_ep&tiedote=424

Flaamingin lajittelulava
Väliseinien määrä valittavissa 2 - 8 jätelajikkeelle. Joillakin jätehuoltoyhtiöillä Suomessa on jo vuokrattavana tällaisia tai vastaavia.
* Tilavuudet esim: 14 - 40 m3.
http://www.flaaming.fi/?sivu=117&id=162

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itse kokeilin Sortit suursäkkejä ja ne toimi hyvin. Tuli edulliseksi, koska hinnoittelu on jätelajin mukaan ja multa tuli paljon kiviainesta.

http://www.sortit.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20042010-169550-2/Categories/Sortit_saekkeillae_saeaestaet_rahaa_ja_aikaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...