tiistai 22. kesäkuuta 2010

Etenee etenee!

Oli loistovalinta valita ontelolaatat alapohjarakenteeksi. 120 neliön pohjan peittäminen ontelolaatoilla maksoi 4300€ + nosturin vuokra 400 euroa. Työ tuli tehdyksi tunnissa ja vartissa ja oli helppoa kuin heinän teko! Palkitseva tunne kaikin puolin kun työmaa ottaa harppauksen eteenpäin ja syntyy näkyvää jälkeä hetkessä :-)

Samassa rytäkässä syntyi meille siis noin 50 neliön kellaritila. "Man cave" :-) eli tekninen tila, hifiharrastajan kuunteluhuone ja oma nikkarointitila :-) Ikkunatkin lisättiin viime hetkessä. Todella näppärää ja halpaa tilaa! (Kuvassa olohuoneen ja ruokailutilan alle jäävä osa kellarista.)Kellarin lattia laitettiin pikapikaa, kylältä löytyi erittäin hyvä ja osaava lattiavaluporukka. Mustion muonituksesta voi kysellä :-)
Lattiavalun jälkeen oli vuorossa sokkelin ympärystän täyttö. Sitä varten laitettiin sokkelirappaus, vesieristemassa, asennettiin patolevyt ja routaeristeet sekä patolevyn kaista eli reuna kiinnitettiin. Onneksi on oma hiekkakuoppa, sieltä on roudattu hiekkaa sokkelin ympärystän täyttöihin jo noin 60 kuormaa.

Ontelolaattojen saumavalun valmistelu oli myöskin melkoista näpräilyä, mies siellä rakenteli illat pitkät raudanpätkistä hienoja himmeleitä ja viritteli niitä kaikenmaailman jekkulangoilla irti betonista. Kuva: saumaraudoitukset
Ontelolaattoja asennettaessa harkkoseinän päälle (ontelolaatan alle) oli asennettu pienet puupalikat (ohjeessa luki että 5x7cm kokoiset ja 1,5cm - 2cm paksut), joiden tarkoituksena oli nostaa laatta irti harkkoseinästä ja päästää betoni kunnolla saumaan ja ontelolaatan alle. Noh, puupalikathan pettivät painon alla, kun ne olivat alunperin sen 1,5cm paksut niin ne litistyivät alle sentin paksuisiksi. Uudet paksummat asennettiin tunkin avulla. Silti saumavalu hiukan epäonnistui, ontelolaattojen alle pääsi liian vähän kuraa. No, sen kanssa eletään, saumat näyttävät kohtuullisilta.

Seuraavaksi ylöspäin ja kohti runkovaihetta!

2 kommenttia:

henriruotsalainen kirjoitti...

Moi! Olen juuri tilaamassa ontelolaattoja (129 neliötä). Mistä tilasitte ontelolaatat ja paljonko oli toimitusaika?

Nimittäin toi teidän neliöhinta (~35 €) ei ole paha ollenkaan. Kiitos jo etukäteen!

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Hei,

bloggaaja on ollut kesälomalla (ja raksalla) niin että nyt vasta huomasin kommenttisi. Jos laitat sähköpostiosoitteesi näkyviin niin lähetän sinulle tiedot :-) En viitsi tänne laittaa suoraan, koska hintatiedot ovat tuossa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...