keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Viiden millin kiukku - ja huttusia!

Kyllä tarvikemäärien arviointi on vaikeaa, vaikka sen yrittää kuinka huolellisesti tehdä. Jossain postauksessa surin, että harkkoja on ihan liikaa - no, niitä onkin hiukan liian vähän. Ihan muutama vaan, eli aika lähelle on osuttu. Mutta sen verran puuttuu, että täytyy kuitenkin käydä pick-upilla kaupassa.

Raksalla on tiukka spurtti nyt menossa. Alapohja tulee ontelolaatoista ja niiden toimitus on sovittu ensi viikon lopulle. Sitä ennen pitäisi vielä pari rinkiä muurata, täyttää, valaa kellarin lattia - kiirettä pitää. Päätettiin vielä viime hetkessä tehdä ikkunat kellariin. Bloggaaja onkin hoidellut lapsia kotona sen verran tiiviisti, että meinaa pudota raksakärryiltä. No yhden kuvan kävin ottamassa:

Tehtiin pari rinkiä aiemmin tarkistusmittaukset: 0,5-1,5cm heittoja oli ristimitoissa jne, mutta ne ehdittiin korjata. Seuraava pulma on se, että palkkiharkot ovat 5mm kapeampia kuin tavalliset, jotka ovat 300mm. Miksi, oi miksi??? Mikseivät voi olla samanlevyisiä? Tuntuu, että marginaalit ovat aika pienet kun 1,5t ontelolaatta lepää 8cm kapealla harkon reunalla. Sitten jos on seinä hiukankin vino + tuo 0,5cm:n kavennus palkkiharkossa.. Miksi niiden pitää olla erilevyisiä?

Jos 295mm leveän harkon logiikka ei aukene, muurataan ne sisäseinän linjaan ja paikataan ulkopuolelta, ei auta muu.

Ihan hirveästi muuten huttusia tällä hetkellä! Ininää ja paukamia. Nämä eivät pelkää aurinkoa eivätkä tuulta. Onneksi minun liha ei maistu niille, raksamiehet olivat niiden mieleen sitten sitäkin enemmän.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...