maanantai 7. kesäkuuta 2010

Jäteinventaario

Nyt on kellari saatu harjakorkeuteen. On käytetty harkot, eristeitä, puutavaraa ja on kertynyt jätettä - vaan kuinka paljon? Siitä seuraavassa.

Harkot
Perustus on siis osittain kellarillinen ja osittain alta tuulettuva. Harkkoja tilattiin seuraavasti
- 300mm 520kpl + kulmapala 36 kpl
- 300mm lämpöharkkoja 350kpl + kulmapaloja 36
- 250mm 380 kpl
- 300/600 palkkiharkkoja 82 kpl
- 125mm 185kpl
- 200mm 145 kpl + kulmapaloja 16 kpl
- pilariharkko 100 kpl

Mitäs siitä tuleekaan, 1600 palikkaa! No ne on nyt sitten pistetty paikoilleen melkein kaikki (paitsi 125mm:set) , ja jäljelle jäi yhteensä puolikas lava eli noin 30 kpl erilaisia harkkoja kokonaisina ja lisäksi kuvan jämäpalat. Oltiinpa me hyviä!

Eristeet
Routa- ja lattiaeristeitä on mennyt 9 paalia: noin 100kpl neliön kokoisia palasia kellarin lattian alle ja routaeristeitä hiukan. Käteen on käänyt noin kahden neliön verran hukkapaloja.

Puutavara
Käytetystä puutavarasta revitään naulat ja käytetään uudelleen, osa laudoista menee jo toista-kolmatta kierrosta :-)
Kuvassa alhaalla kasa siivoamattomia lautoja ja penkalla pinoissa siistitty puutavara menossa takaisin käyttöön. Rikkinäiset sitten saunan uuniin, mutta muutenhan lauta kyllä pysyy puhtaana kun ei ole maalausta eikä valuja menossa. Trukkilavoja laskin 18 kpl! Lisäksi anturan valun yhteydessä tuli jonkin verran epäpuhdasta puuta (anturamuotti purettiin ehjänä ja vietiin uudelleen käytettäväksi) kun anturan osia rikkoutui.

Ongelmajätteet
Kosteudeneristeeksi levitettiin sellaista mustaa tahnaa perustuksen kylkeen, siitä tuli jäi se purkki ja sitten uretaania on suihkittu saumoihin, niitä pulloja on kertynyt enemmän. Yhteensä mahtuvat kaupan kassiin, ehkä noin 5kg.

Muovit
Isoin jäte-erä ovat ehdottomasti muovit, niitä on kertynyt jo kuution verran.
Ja edelleen, ovat sen tusinaa eri sorttia. Ja mihinkään eivät kelpaa paitsi kaatiksen penkalle...

Soitin myös Länsi-Uudenmaan Keräyspaperille (aka Kuusakoski) Meltolaan ja kysyin saanko tuoda muovini sinne.

Roskat
Ihan hirveän paljon ei roskaa kyllä jää, jos muovit jättää laskuista. Eli roskasäkissä on rikkinäisten eristeharkkojen eristeosat, betoniin ja muuhun sotkeutuneita muoveja ja pahveja (puhtaat pahvit on viety jo pahvinkeräykseen). Näitä on noin kymmenen kiloa yhteensä.

Hukkaa on syntynyt kuukaudessa siis:
- 30 kokonaista soraharkkoa ja 5-10 harkkoa palasina
- 2 m2 styroxlevyä palasina
- muovia 1m3
- ongelmajätteitä 5kg
- sekajäte 10kg
- pieni määrä epäpuhdasta puuta
- puhdas puu on mennyt omaan polttoon.

Kustannukset
Vien jätteet Horsbäckiin Tammisaareen Lassila&Tikanojan ylläpitämälle Rosk'n Rollin jäteasemaverkostoon kuuluvalle jäteasemalle. Maksullisia jätteitä ovat muovi, sekajäte, styrox (41-100kg erä maksaa yht. 18€) ja epäpuhdas puu (<100kg style="font-weight: bold;">Jätekustannukset yhteensä 25€ + rakennusjätesäkkien hankintahinta.

Ei niin kovin vaikeaa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...