perjantai 29. heinäkuuta 2011

Maahommia ja seinien laatoitustaMeillä on niin nopea kaivinkonemies-Pappa, että hienoista maakasoista (parikymmentä kuormaa) ei ehditty saada kuvaa, kun maat oli jo...
..tasoitettu :-) Etualalla on hiekkaisempaa ja lähempänä taloa sitten savisempaa maata. Naapurin varastonpohjasta tulee sitten peltomultaa päälle. Ajotie tulee tuohon vasemmalle ja varmaan kivituhkapinnalla, kuistin eteen sitten laatoitusta.
Sitten olen pohdiskellut ja etsiskellyt meille rappukiveä. Kun tykkään kovasti luonnonkivisistä (niillä saa ihanasti nilkat nurin ja polvivaivaiset ei pääse kunnolla ulko-ovesta). Noh, olen käynyt lähiseudun vanhat ladonpohjat ja paikat missä on ammoisina aikoina ammuttu kalliota.. Ei mistään löydy. Kunnes sitten olin Annan pihalla naapurissa hakemassa sipulia kasvimaalta ja kappas:
Ja kattokaa hitsi nyt miten tasainen se on! Ja hyvällä tahdolla siinä on yksi sivu (vasemmalla) suora ja muuten puolipyöreä. Ja kaunis punainen väri.
Annan kanssa on jo avattu keskustelu, hän lupasi että murkula saa lähteä jos vaan on sopiva :-) Kaivinkonemieskin hyväksyi suunnitelman :-)

Sillä välin meidän supermies-muurari-rappari-laatoittaja on lätkinyt lättyjä seinään ja nyt onkin jo kaikki seinäpinnat valmiita ja yläkerran vessakin. Tässä khh vielä keskeneräisenä.
Ja ulkopuolellakin on kuistin ikkunanpieliä laitettu ja yläkerrassa kaikki smyykit!
Tänä viikonloppuna talkoillaan ikkunoiden koristelautojen parissa. Yläkerta alkaa olla kylppärin saumausta ja lattianmaalausta sekä lattialistoja vaille valmis :-)))))

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno rappukivi kuin mikä. Luonnonkivet ovat vaan niin ihania, nimimerkki piha kuin kivikylä=)

Miten isosta tontista teillä onkaan?

Tänään kaatopaikalla jälleen käyneenä (ilmainen kuorma;), millaiset ovat olleet jätekustannukset tähän mennessä rakennusajalta? Kierratys kun toimii loistavasti.

T. Salla, Lappeenranta

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Meidän tontti on parisen hehtaaria, eli tuo rinne tuossa takana ja jonkin matkaa pellon reunaa kumpaankin suuntaan.

Jätekustannukset ovat kahdesta kuormasta yhteensä 280 euroa. Vielä lähtee yksi lasti, jossa on sitten lähinnä käsiteltyä puuta. Mut se lähtee vasta kun joka paikassa on valmista. En tiedä toimiiko meilläkään niin loistavasti aina (ei ehdi siivota, niin roskat kastuu ja menee sekaisin). Mutta ainakin puhdas puu on saatu hyvin talteen ja maalattu puu, kiviainekset, laatat yms erilleen sekajätteestä. Ja sekajätteen kanssa tehdään vielä naapurin kanssa yhteistyötä, eli on yhteinen sekalava.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...