sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Maasuodattamon teko

Maahommia on tehty tällä viikolla ja suodatinkenttä niistä ensimmäiseksi. Kenttä tulee ihan talon viereen ja päällystetään aikanaan nurmella. Maasuodattamossa on tarkoitus siis käsitellä harmaat vedet (suihku-hana-apk jne -vedet) ja sitten meillä on umpipönttö erikseen kakkivesille.

Rakennetaan siis oheisen kuvan mukainen järjestelmä (kuvat: www.jatevesi.fi):


Kaivannon pohja tasaiseksi, alimmaksi vesieriste (muovi), suodatinkangas suojaksi ja sitten keräysputket (etualalla myös tuuletusputket):
Keräysputkien ympärille kokoomakerros (karkea murske) ja päälle suodatinkangas:
Sitten ajetaan suodatinhiekkaa päälle:
Sitten saostussäiliö paikoilleen (meille oli mitoitettu 2-kammioinen 2000-litrainen, mutta pistettiin 3-kammioinen, 3000 litrainen kuitenkin):
Linja talolta päin katsoen: ensin kolme piippaa saostussäiliölle, sitten jakokaivo ja varsinainen kenttä (kentällä näkyy jakoputkiston osat):
 Jakoputkiston kasaamista ja peittämistä jakokerroksen murskeella:
Viemäriputki talolta kentälle (hups, jäi laserin lukko päälle tätä tehtäessä, onneksi oli vatupassilla pääasiassa laitettu....!):
Melkein valmista peittämistä varten:
Testataan vielä että vesi kulkee (lähikuvaa jakoputkistosta:)
Hyvin pelaa!

Suodatinkangas, lämmöneriste ja umpeen:
Toisella puolella taloa laitettiin salaojaa kellarin oven eteen. Jostakin valusta oli jäänyt paakku ylimääräistä ja se oli siististi valettu ja tasoiteltu kellarin oven eteen. No, muuten hyvä, paitsi kaatojen kannalta ja eristyskään ei onnistu kunnolla. Yritettiin purkaa sitä pois, mutta eihän se mihinkään lähtenyt vaikka kaivurin kauhalla paukutti. Oli vaarana, että antura halkeaa. Siihen jäi. No, eristetään se päältäpäin. Kellarin oven eteen kaivettiin salaoja:
Sitten sadevesiputkia talon etupuolelle:

Phuhhuh!

Siellä siirryttiin nyt naapurityömaalle aloittelemaan autotallin pohjien tekoa. Vuoroin vieraissa :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...