keskiviikko 24. elokuuta 2011

Huonekalulöytöjä :-)))

Hitsin vitsi! Nyt voi varmaan jo laitella vähän kuvia suunnitellusta mööblerauksesta.

Pakollisia (=näitä ei ole)hankintoja olisi ainakin:
- ruokailutilan pöytä + 8-10 tuolia, malli kevyt, mielellään valkoinen
- keittiön pöytä + 4-6 tuolia
- lasten vaatekaapit
- isommalle tytölle jo koulupöytä
- itsellekin työpöytä

Olen vähällä vapaa-ajallani lähinnä kierrellyt wanhan tavaran kauppoja.
Lemppareitani ovat tässä lähellä Katariinan kammari Virkkalassa, Patriks Möbel Mustiolla ja Maurin Makasiini Suomusjärvellä. Fasaanissakin täytyisi taas käydä.

Katariinan kammarista nappasin mukaani nämä:
Ne on huonekaluöljytty, joten olen käsitellyt ne kahteen kertaan nyt öljynpoistolla ja hionut, seuraavaksi maalaan ne valkeaksi :-) Aika edukkaat ne oli, kun tuolit oli pikku tinkaamisen jälkeen 5€/kpl ja pöytä 80€. Umpipuuta ja hyvässä kunnossa. Laitan ne keittiöön, ajattelin että jos 4 tuolia ei riitä niin vois laittaa vaikka pienen puusohvan kaveriksi näille. Löysin sellaisen uuden Salon Sisustustehtaasta, hinta reilu pari sataa.

Sitten kävin paikassa XX ja tein hirmu löydön: ruotsalaisen Torkelssonin Opal-sarjaa edukkaasti poistotuotteina. Eipä paljasteta vielä paikkaa eikä lopullista hintaa, huomenna meinasin soitella ja jutella vielä hinnasta.
Mutta tällaiset:
Tuolit vain on vaaleaksi verhoillut:
Nämä ovat umpikoivua, pinta maalattavissa uudelleen, tuolinpäällinen irtoaa ja kangas on helposti vaihdettavissa. Tämä oli mulle tärkeää, että ne on periaatteessa ikuisia, kun ne voi itse korjausmaalata ja huoltaa.

Tuoleja on sarjassa 8 kpl ja pöydän mitat 165 x 105 + 50cm jatkolevy. Hinta oli sellainen, että tuolien hinnalla myös pöytä.

Entäs ne muut kalut? No, Anna-täti antaisi omiaan ja käytiinkin mökillä niitä katsomassa. Siellä olisi ihana puupuhtaaksi putsattu sivustavedettävä sohva, pienemmälle tytölle vaatekaappi ja sitten hauska pieni renginkaappikin (isille paarikaappi, hihi).

Ja isolle tytölle olisi myös ihana valkoinen vaatekaappi - mutta se tahtoo tuon loimukoivuisen koristeellisen (rumiluksen...) joka on mulla täällä wanhassa kodissa nyt.

Ja Habitare-messutkin lähestyy, niillä main on aina kaikkia hauskoja tarjouksia eri valmistajilla ja liikkeillä, ei kun kyttäämään!

3 kommenttia:

Anne-Mari kirjoitti...

Pakko kysäistä, että mitä merkkiä tuo löytämäsi pieni puusohva on? Olisi hakusessa myös keittiöön sellainen noin 120 cm leveä ja juvilta olen yhden löytänyt, mutta haeskelen vielä...

olen seuraillut blogia jo pitemmän aikaa, mutta olen laiska kommentoija. Aika lailla samanlaista pytinkiä pitkästä pukataan...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Moi!
Sillä ei ollut mitään merkkiä. Oli kuitenkin kokopuinen, virolaista tekoa. Soita sinne Sisustustehtaaseen. Se oli siis harmaaksi vahattu ja tyylikkäästi "antiikkikulutettu" nurkista :-)

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Ja Puupajalla on myös pieniä kustavilaisia keittiösohvia, hintaluokka 400-500 eu, mutta käytännössä varmaan samanlaisia kuin Sisustustehtaan eli virolaista tekoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...