sunnuntai 14. elokuuta 2011

"No, koskas meinaatte muuttaa?" :-)

Kaikilla on sitten hirveä kiire saada meidän talo valmiiksi! :-)

Oltiin lasten kanssa kylällä elokorjuutorilla ja paljon oli tuttuja. Laskin että 7 ihmistä kysyi talon valmistumisesta ja muutosta. Rupesi jossain kohdin jo naurattamaan, että se on kai sama kun vauvaa oottaessa, että siinä loppuvaiheessa muulla ei ole väliä :-) Et kunhan tulis valmiiksi ja pääsisi tutkimaan lopputulosta?
No tässä on vähän niinkuin se syy, että miksi se nyt kestää ja miksi on vaikea arvioida sitä aikataulua. Esimerkki.

Ensimmäinen ikkuna tuli valmiiksi tänään (p.s. juhlat juhlat!!!). Ennenkuin ollaan tässä, takana ei suinkaan ole nopeata tuikkausta paikalliseen Bauhausiin, josta on noudettu tikkusuoraa mdf-listaa, josta sitten niksnaks on palasteltu sopivat palikat. Eikun vaan ekana on käyty Simon sahalla 2-3 krt arpomassa listan mallia. Sitten haettu sitä puutavaraa, sitten maalattu, paklattu ja maalattu uudelleen. Sitten sahataan sopivat palat, sitten taas paklataan ja maalataan vielä kerran. (Tässä vaiheessa raksamies tulee kotiin, takoo rintakehää ja on ihan viidakon kuningas - eka ikkuna on valmis, yeah!)

Sama homma myös kattolistojen ja lattialistojen kanssa. Urpot ne tekee vaikeimman kautta, vaikka yksinkertaisemmillakin viimeistelytavoilla tämä loppuvaihe on piiiiitkä :-) En tiedä mitä hyötyä siitä on, mutta se tyyli on nyt vaan tuntunut omimmalta. Loppusiivousta en edes uskalla ajatella. Ja nykyinenkin on joskus siivottava poismuuttokuosiin. Any volunteers?

Onneksi tässä on myös sellainen helpotus, että raksa on portaiden ja kuistin kaiteen rakennuksen myötä turvallinen myös lapsille - voidaan tehdä raksahommia ilman, että välttämättä tarvitaan lapsenhoitajaa. Tänään keksittiin viedä vanha patja raksalle, siihen ipanoille läppäri ja leffa pyörimään ja eväät viereen. Välillä ne keräili pihalta nauloja ja sisältä roskia. Hienosti meni koko aamupäivä yhdessä hommaillen!

No, kunhan jouluksi keritään :-) Siihenkin tuo haasteensa ystävät rakkaat, jotka on ruvenneet joukolla pariutumaan ja menemään naimisiin justiin NYT. Polttareita, häitä ja niiden suunnittelupalavereja riittää :-) Oikeasti (*salaa*) ihan kivaa että tulee tähän syksyyn sopivasti tekosyitä katkoa raksaputkea, menee sitten loppuun asti sopivan rennolla meiningillä!

Toisin sanoen, en tiä koska muutetaan, mut se tiedetään, että talo tulee sitä ennen valmiiksi! Jos pakko olisi, kerittäisiin syyskuun loppuun mennessä keposesti, mutta lokakuu tai marraskuukin on ihan ok :-))) Kyllä mä sitä joulua pidän aika lailla äärimmäisenä takarajana. Mielellän olis voinut ehtiä asua siellä hetken jo, että joulupukki osaa tulla oikeaan paikkaan?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla muutama postaus aiemmin, missä oli tullut vettä kunnolla, niin mikä mahtaa olla sääaseman malli? Onko mahdollisesti tietokoneeseen kytkettävä vai ilman tietokonetta toimiva?

t. Salla, Lappeenranta

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Moi,
asema on sellainen, josta datan voi tyhjentää koneelle. Muistissa tosin tilaa vain 8 pvän datalle, eli käytännössä ei ole tyhjennetty.
TFA-merkkinen, muistaakseni vanha Nexus-malli. Mukana tuli muutama lämpötila-anturi (joilla ruvetaan muuten tulevaisuudessa seuraamaan myös tuulettuvan alapohjan kosteutta ja lämpötilaa) sademittari ja tuulihyrrä. Ihan hauska peli tuo on ollut.

Tuolla siis kuva siitä:
http://heimerakennetaan.blogspot.com/2011/07/60-millia-vetta-aikainen-aamu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...