maanantai 4. heinäkuuta 2011

Helmenharmaata lattiaan!

Aloitettiin tänään lattioiden maalaus ja tehtiin ulkopuolella ikkunanpieliä sekä viimeisteltiin porrasaukkoa.

Niin, meille tulee rappuset keskiviikkona eli 6.7. joten piti tässä valmistella sitä hommaa aloittamalla lattioiden maalausta. Maalit kilpailutin, kun sitä menee arviolta ihan kamalasti (70L) ja Salon Kodin Terra möi sitten halvimmalla, kun oli 18l törppö Betolux Akvaa valikoimassa.

Ensin vapisevin käsin otettiin maaliskuusta saakka lattiaa suojanneet pahvit pois. Varovasti yhdellä silmällä kurkkien... onko neljässä kuukaudessa tullut kuinka paljon monttuja, lommoja, raappiintumia...uhhh... Tai toisaalta: onko lattia haristunut tai turvonnut kupruille...
Simsalapim! Ei juuri ollenkaan monttuja, ei rakosia, vain hiukkasen kupruilua, kun kosteata mätäkuuta eletään. Alakerrassakaan ei ollut monttuja, vaikka aulassa on suurinpiirtein ollut klapitalkoot menossa koko kevään.

Pariin kohtaan sipaistiin vähän spakkelia ja hiottiin, ja sillä sipuli. Sitten imuroitiin tarkkaan ja pyyhittiin huolellisesti kostealla.
Viimeisteltiin vielä porrasaukon panelointia, kun se pystyi vielä kätevästi (!) tekemään yläkerran puolelta :-)
Ja sitten eikun sutimaan. Blandattiin ohjeen mukaan maalia 10% vedellä ekalle kierrokselle. Tässä alakerrasta rappusen kohdalta - tehtiin rajaus tuohon kohtaan, kun siihen tulee umpirappusen seinämä.
 Yläkerran olohuonetta:
Yläkerran olohuoneesta työ/vierashuoneeseen päin:
Mä niiiiin tykkään tuosta lattiasta! Arvatkaa onko moni kysynyt, että miksette lakkaa sitä ja jätä puuta näkyviin. No siksi, kun maalattu puulattia on vaan niin kodikas!

Pari kuvaa vielä kun innostuin:
 Porrasaukosta alakertaan päin:
Vielä täytyy listoittaa tuo rappusaukko siistiksi - onneksi varastosta löytyi edellisen rempan ajoilta nättiä Suitian mallista reunalistaa :-)

Huomenna jatkuu!

5 kommenttia:

mannikko1214 kirjoitti...

Kodikas on tosiaan! Mökiltämme löytyy myös vastaava harmaaksi maalattu puulattia, ja se on kyllä todella kaunis. Hyvältä näyttää. :)

Saara kirjoitti...

Kaunis lattia, käy ku nakutettu teidän talon tyyliin! :) Ottaisinpa itsekin, jos olis puulattia..

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Hei jee kiitos kivoista kommenteista :-)

Meillä on tällä nykyisessä kodissakin samanlaista lattiaa, ja kyllä se on niin ihana että. Se on vaan tehty Permolla, ja Betolux Alva on kiiltävämpää. Noh, näkyypähän kaikki tahrat sitten :-P

Anne kirjoitti...

Moikka! Nätti lattia =) Muistatko yhtään tuon maalin värisävyä? Meillekin tulossa harmaata lattiaan, tosin Uulan puulattiamaalilla, mikä sävytetään Uulan omalla värikartalla. Mutta jos tietäisi tuon teidän lattian "koodin" niin voisi verrata miltä se näyttää pikkukuvassa jne. Aina ne vissiin näyttää vahvemmilta sitten paikallaan kuin värikartassa.

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Hei! Tikkurilan lattiavärikartan sävy 2115 on tuo meidän. On tykätty kovasti nyt vuoden jälkeenkin. Valoisa ja rauhallinen, ei sävyty hanakasti lilaan tai kovin siniseenkään. En saa nyt linkitetä, mutta katso blogiteksti "värimaailma paletissa" tms, siinä kirjoittelin asiasta :-) betolux akvalla vedettiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...