keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Rakennustyömaan väki lähikuvassa

Noniin. Rakennusurakasta ei selviä ilman kunnollista työväkeä, sehän me kaikki tiedetään. Sellaisia, joihin voi luottaa ja jotka keskittyy hommiinsa eikä mieti turhia. Siispä tässä meidän porukat:

Ensin puutarhanhoito ja rinteiden repiminen mullikolle:
Timjami, Harmas, Pikku Pandasilmä, Salama, Aurora ja Kukka viettävät työntäyteistä kesää. Harvennusleikkuutyöt heinikossa sujuvat, puskatkin melkein säästyvät - kukkapenkit eivät, jos pekkasille päätetään lähteä. Puutarhurimme ovat myös käsittäneet lannoittamisen merkityksen: aina ja kokoajan sekä jokavälissä. Lounasaikaan vedetään pikku nokalliset, mutta toisaalta hommia tehdään yölläkin.
 Aina myönteisiä kaikille ehdotuksille, mikä on tärkeää: "Otatko ruisleipää? Vai otatko porkkanankuoria?" "-Bää." 

Hienoleikkuuhommat tehdään mestarin 22 vuoden kokemuksella, juniorilla työmaakokemusta jo kaksi vuotta:
Maankaivuutyöt ja yleisen hämmingin aiheuttaminen, päivittely ja asioiden vatvominen: Helmi, Hilma, Hulda ja Hetvi. Varmaan olisivat naishenkilöinä käytettävissä sisustussuunnittelijoiksikin. Makuupaikkoja ja pesimis- ja lorvailupaikkoja vaan riittävästi, ei verhoja eikä muuta turhuutta. Viherkasveja paljon.


Tässä on Heikki, työnjohtoharjoittelija. Luontaista auktoriteettiä löytyy ja kannukset on ansaittu. Jokaraksan sovinistikukko. Komentelee eukkoja ja uhitteli ja näsäviisasteli heti sopivasti myös tervehdyskäynnillä ollelle projektijohdolle.
Puutavaran käsittely ja hakettaminen: rusakkopojat. Töiden välillä ehtii vetää lonkkaakin ja toimitella kanien hommia, tömistellä ja ravata ees taas.
Ja viimeisenä kesätyöntekijät. Nämä rennot veikkoset mölisevät ja keskittyvät kaikkeen paitsi itse asiaan, mutta ovat silti harmittomuudessaan ihan mukavia. Loppukesästä alkaa jo into hiipumaan ja silloin aletaan koetella raja-aitoja ja hermoja. Näitä ei ole ehtinyt vielä meille täksi kesäksi, mutta pian, pian.
 Näin meillä :-)

4 kommenttia:

Oman kodin onni 2011 kirjoitti...

Voi, kun meilläkin ois noin kivoja apulaisia! :)

Mia kirjoitti...

Kerrassaan ihanaa työväkeä! Noiden kanssa hommat varmasti sujuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Eilen nurmikkoa niittäessä tuli mieleen että pari lammasta olisi kiva. Mutta kaupunkialue... Ruohonleikkuri kun ei meinannut käynnistyä. Kunhan hermo menee leikkuriin niin lammas töihin.

Lampaita ei varmaa saa vuokrattua konevuokraamosta=)

Salla, Lappeenranta

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Nuo onkin mukavaa väkeä ja mikä parasta, lampaat ja kanat ovat vain lainassa kesän ja pääsevät talveksi takaisin isompaan lampolaan ja kanalaan missä viihtyvät parhaiten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...