sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ikkunoita on paikoillaan!

Helou helou,

plokkaaja on täällä edelleen vaikka hiljaista on pidellyt viikon verran - vähän hektinen aika menossa. Sunnuntai-iltamyöhä on aina sopiva aika kirjoitella :-)

Niin! Me laitettiin siis porukalla ikkunoita viikonloppuna. Tai siis miehet laittoi, minä muonitin jälleen kerran :o)

Ekaksi kuvaksi pihatien kuva (kun pikkuipanan huoneen ikkuna on viimeistä hetkeä puhtaana eli siis kokonaan ilman ikkunaa):
Ensimmäinen puolikas päivä meni taas kamoja ja itseä keräillessä, ennenkuin työn vauhtiin päästiin. Lauantain aamupäivällä 2 ikkunaa, iltapäivällä samassa ajassa 7. Perusmeininki.
Tehtiin ensin yksi kokeeksi alakertaan ja sitten aloitettiin varsinaisesti yläkerrasta. Kaikissa ikkuna-aukoissa on ollut viikkojen ajan läpinäkymättömät suojamuovit. Kun muovit otettiin pois ja pantiin ikkunat tilalle, oli aika juhlallinen fiilis katsoa ensimmäistä kertaa esimerkiksi oman makuuhuoneen ikkunasta, kun siitä puulehtien karistua näkee järvelle asti. Fiilis on loistava!
Näkymää meidän ikkunasta (telineet pitää mielikuvitella pois...)
Sama ikkunan kanssa

Yläkerran oleskelutilan ikkunat (näissä alaosassakin aito karmi)

Yläkerran makuuhuoneiden ikkunoista piti tehdä kaksiosaiset sillä ikkunan tulee toimia poistumistienä, jolle on tietyt minimi-mitat. Alempi lasi on siksi kokonainen, siinä on keskikarmin paikalla vain kevyt alumiiniristikko joka muuttaa myös ulkonäköä.
Yläikkunoiden koko 120x140, alakerrassa on 120x150. Mittasuhteissa on jonkin verran eroa:
Alakerran olohuoneen ikkunoissa ristikkomalli pääsee minusta oikeuksiinsa. Minusta nämä onnistui todella hyvin:Sama ulkoapäin eli kuistilta nähtynä (siinä on telineet juuri edessä joten vähän huono kuva):

Lauantaina siis 9 ikkunaa, sunnuntaina 7 (joista 3 niitä isoja olohuoneen ikkunia) jolloin sitten ruuvit loppui vaikka oli haettu kaupasta niiden viimeiset ja kavereiltakin haalittu (terveisiä Tiialle ja Tomille ja kiitos lainasta, aika pitkälle päästiin lopulta kumminkin teidän apuruuveilla :-)
Loppupäivä menikin sitten taas serpoillessa kellarin seinää, siivoillessa ja järjestellessä paikkoja. Illalla kerittiin vielä leffaankin, tekipäs hyvää!
Napapiirin sankareita voi suositella ainakin kaikille omakotirakentajille ja muille ressaantuneille, aivot narikkaan ja naama näkkärille :-)

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Kiitos itsellesi! Se hali tuli tarpeeseen...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Ole hyvä. 5,20 ollaan velkaa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...