sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Vinkki selluvillaan liittyen

Käytännön vinkki selluvillan puhallutusta suunnitteleville. (Olisi pitänyt meidänkin tajuta, koska meille on puhallettu sellua ennenkin. Puhaltaja myös muistutti asiasta, mutta liian myöhään.)

Eli. Kun seinät puhalletaan, tasoitusvaiheessa irtoava ylimääräinen villa on mahdollista siirtää puhalluslaitteen imulla suoraan väli/yläpohjaan MIKÄLI MESTAT OVAT VALMIINA. Eli jo välipohja meidän tapauksessa olisi paperoitu, villan olisi voinut siirtää suoraan sinne. Mutta eipä ehditty, kun asia tuli liian myöhään sitten mieleen.
Meillä (siis 200m2 1,5 krs-talo) irtovillaa jäi lattioille varmaan puolitoista-kaksi höttökuutiota. Olipas kinkkinen homma miettiä, että minne villa saadaan siksi aikaa, että villamiehet seuraavan kerran tulevat. Villa on yllättävän painavaa, vaikka hötöiseltä näyttääkin. Kuivuttuaan sitten alkaa liikuskella ilmavirtojen mukana, tarttua vaatteisiin jne olla joka paikassa. Määrä oli aivan liian suuri laitettavaksi esim. jätesäkkeihin (+ kosteana olisi homehtunut sinne). Meillä olisi myös ollut niitä kuution vetoisia suursäkkejä kolme kappaletta, mutta puolillaankin säkki painoi jo niin ettei kaksin meinattu jaksaa nostaa sitä. Saati kantaa yläkertaan.

Haettiin sitten varastosta neljä pressua, jonka päälle villat koottiin ja reunat käännettiin villakasan päälle. Pressun voi avata, jotta villa kuivuu, ja sulkea kun ympärillä ollaan töissä. Sitten kun villamiehet saapuvat, imuroidaan villa pressujen sisältä yläkertaan.

Reippaasti ylimääräistä hommaahan tuosta tuli, mutta minkäs teet.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...