maanantai 25. lokakuuta 2010

Terassia ja kellarin väliseinää

Huh huh, se on taas viikonloppu aherrettu. Onpa ihanaa kun noi ikkunat tuli nyt laitettua, ihan loistavaa :-) Tulee taas astetta enemmän sellaista tilan tuntua ja käsitystä lopputuloksesta.

Ikkunoiden ohella on siis paperoitu seiniä umpeen, rakennettu väliseinää kellariin ja tehty terassia.

Terassin kanssa kävi pikku knääpä. Terassin perustus siis tehtiin joskus ammoisna aikoina keväällä. Siihen sitten tietty tehtiin ne tartunnat, joista oli hyvä lähteä ylöspäin niillä pilariharkoilla. Ja sitten siihen loogisesti puutolpat, jotka terassin kattoa kannattelevat.

No terassin katto oli jo melkein valmis kun havaittiin, että terassin tolpat on aivan vinksin vonksin. Niiden pitäisi olla olohuoneen kohdalla ikkunoiden karmien kohdilla, sitten erkkerin nurkissa ja viimeiset terassin nurkissa. Vaan ei...

Rakentajat (ei timpurit, mutta nämä meidän puoliammattilaiset :-) olivat vaan olettaneet, että tartunnat on alhaalla millilleen. Kun ne on meidän jäljiltä (tehtiin alkuvaiheessa innoissamme millintarkkaa...ei enää ihan niin...krhm..). Mutta tartuntojen kohdalla tuli kyllä tehtyä vaan sinnepäin, (kts. kirjoitus anturan valusta) koska heti valun jälkeen alkoi sataa aivan kaatamalla. Ja satoi edelleen kun tartuntoja käytiin laittamassa. Mies yksinänsä yritti mittailla ja asennella...

Kyllä ne "sielläpäin" oli, ei sitä heti silmällä huomannut. Vasta kun katsoi sisältäpäin. Eli aika tarkat ne oli, mutta ei todellakaan niin tarkat, että jälkeenpäin ei olisi ollut tarvetta mitata ennenkuin alkaa muuraamaan.

Tässä korjattu lopputulos:
Kökkeliköö.
No ei se nyt ihan umpipaha ole, huomioiden, että ikkunat on tätä kuvaa otettaessa vielä asentamatta. Ikkunan karminpaksuus ja pokat + terassitolppien kotelointi. Ehkä sitä ei loppuviimetteeks edes huomaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...