tiistai 12. lokakuuta 2010

Terassin teko alkoi

Ja sitten taas juna lähtee eteenpäin. Seuraavaksi on vuorossa eteläpuolen terassin/parvekkeen teko.
Pohjatyönä on muurattu pilariharkoista kuusi pilaria, joille tehtiin keväällä antura samalla kun muullekin talolle.Tällainen on nyt...
Puutavara on 2" x 8" kyllästettyä. Eli ihan tanakka ja tukeva tulee terassista kuten muustakin talosta.
Eilen hommaa vähän aloiteltiin ja tänään päästiin jatkamaan (sen jälkeen kun oli korjattu viimeöisen myrskytuulen ja sateen repimiä ikkunoiden/ovien muovisuojuksia - olipa hyvä että ne sellut oli muuten nyt niiden pressujen sisällä, muuten ne olisi varmaan lennelleet ympäri mäkeä...).
...tällaista yritetään tehdä...
Pientä kalabaliikkia syntyi eilen, kun ruvettiin laskeskelemaan terassin katon korkeutta suhteessa meidän ihaniin maisemaikkunoihin... Oheissa kuvassa katto oli ihan mukavasti ikkunoiden yläpuolella. Rakenneratkaisussa oli kattoa kuitenkin joutunut tuomaan hiukan alaspäin, mikä uhkasi varjostaa olohuoneen....melkein tällä tavalla.
Onneksi meidän suunnittelija on sellainen Nalle, että hänet saa aina kiinni ja vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. Eli tuota ylläolevaa rakennetta muutettiin siten että kattoa kannattava (pilarin päällä kuvassa makaava) 2 x 6" palkki kiinnitetäänkin suoraan pilarin kylkeen, jolloin pilarin pituutta voidaan kasvattaa ja näköeste saadaan ylemmäksi.

Torstain-perjantain tienoilla on Alavus-ikkunat luvanneet toimittaa ruudut, eli sitä odotellessa! Ja terassia rakennellessa..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...