sunnuntai 15. elokuuta 2010

Pam pam pam ... pam pam pam... pam pam

No niin! Kahden viikon tiukan puristuksen puolimatkassa ollaan! Toinen pääty on melkein kokonaan laudoitettu ja toisenkin pään alaosa on valmis. Samalla meni rikki 50 000e raja budjetissa materiaalikustannuksissa (työkustannukset siihen päälle, niistä on 90% laskuttamatta). Tässä tilanne ennen laudoituksen lätkimistä:Sitten vähän kuvia rakenneratkaisuista (ovat varmaan tyypillisimmästä päästä). Leikkauskuva ulkovuorauksesta, jossa sisältä ulospäin (alakoristelistan kohdalta):
-runkopuu
-tuulileijona tuulensuojalevy (kuvassa näkyy nurkan vaneri)
- pystyrimoitus (hiiriverkko alas sulkemaan tuuletusrako)
- vaakarimoitus eli naulauslistat
- alalistan ja katkolistan vesipellitys
- pystylaudoitus pohjusteella ja sävytetyllä öljypohjalla käsiteltynä
(-pystyrimat)
Kuva: Ulkovuorauksen rakenne
Ja seuraavassa kuvassa sama edestäpäin. Lopullinen pinta vedetään siis Vinhalla. Saatiin timpurilta vinkki, että kannattaisi hioa laudoitus kevyesti ennen Vinhalla maalaamista, tulisi tasaisempi pinta. Ei vielä ole päätetty tehdäänkö niin vai ei.
Ja lopputulema tänään sunnuntai-iltana:Värisävy näyttää joka kuvassa erilaiselta (tässä kuvassa on taas ns. venäjän sininen... pfff). Olin alkuun aika kauhuissani, että sävy on _aivan_ liian sininen. Mutta olo helpottui kun öljypohja kuivui. Se ottaa rauhallisen harmaan sävyn. Ja varsinainen maalihan on vielä laittamatta.

Jäteasioista yksi juttu: jos mahdollista, kannattaisi sahata puutavara määrämittaan ennen kuin ryhtyy käsittelemään sitä. Käsitellyille tai maalatuille laudanpätkille ei ole muuta käyttöä kuin jätepuulavan täytteenä lepääminen :-( Pätkää nimittäin tulee todella paljon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...