perjantai 26. marraskuuta 2010

Kaivinkonehommia

Talvi tuli! -11,9 'C näyttää mittari. Sisäpuolella paperointihomma etenee hyvää vauhtia, yläpohjaa päästään toivottavasti villoittamaan mahdollisimman pian. Että lämmityshommassakin olisi sitten jotain järkeä.
Kaikenlaista muutakin on tapahtunut. Paikallinen appiukko kuopaisi vesijohdolle reitin auki ja sinne se letku peitettiin saman tien. Kaivo on rinteen alapuolella vasemmalla:

Eilen oli tehty myös maalämpökaivon porareille kaivo valmiiksi. Maalämpökaivohan voi olla melkein missä vaan, kun kallion pinta suurin piirtein tiedetään. Kaivosta taloon tarvitaan lämpöputki. Jotta pihan suunnittelu- ja mahdolliset kaivutyöt voisi tehdä mahdollisimman vapaasti, päätimme, että laitetaan lämpökaivo heti rakennuksen viereen.

Eli se tulee tuohon kellarin oven vasemmalle puolelle. Siihen on eilen laitettu kaivonrenkaat valmiiksi. Ja kuulemma "pikkaisen kolhaistu" tuota valkoista alalistaa. Hmm hmm. No kuulemma maalilla paikattavissa.

Kaivon kansi tulisi  näillä systeemeille hiukan maanpinnan yläpuolelle.  Täytynee ehkä kulmahiomakoneella vetäistä renkaasta siivu pois - kyllä se minun puolesta saisi olla näkymättömissä. Muutenkin tulee jätekentän vuoksi piha täyteen kaikenlaisia törröttäjiä.

Rakennustarkastaja on tänään saapuvilla klo 15, tehdään piipputarkastus. Sitä ennen meillä onkin mielenkiintoinen ohjelmanumero, kun YLE Suomi tulee nauhoittelemaan pientä rakennusjätejuttua. Siis vinkkejä jätteiden vähentämiseen ja käsittelyyn pikkuraksalla. Miehet on tänään hommissa, saadaan siis autenttisia raksaääniä :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...