sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Rimaloma... eikun lomarima... eikun...

Aina menee kieli solmuun, kun kysytään että no millainenkos ulkovuoraus teille tulee?
"Öö öö, lomarima se sellainen, sellainen rimalomajuttu! Rima, alla lautaloma, ja sitten toinen rima. Kässääks?"
"-?"

Tänään päästiin sitten laittamaan jo ulkovuorta lopulliseen kuosiin - eli niitä rimoja paikalleen :-)
Rimalomalauta sinisenä .... hmmm.... tuleekohan hyvä... No tuli! Sympaattisen ja kodikkaan näköinen minusta.

Yläosa ehdittiin tehdä, alaosasta vielä puuttuu. Päädyn räystäs on rajattu seinän puolelle valkoiseksi maalatulla laudalla. Sen rimoja vasten tuleva särmä on maalattu siniharmaaksi, ettei se näkyisi raidallisena silmään.
Ikkunoiden vuorilaudoitus on alemmassa kuvassa suurennettuna.

Sivuilla ja alla 6" lauta, päällä 8". Siitä edelleen ylöspäin 2"x 2", sitten pyöristetty pattinki eli 2"x4" (pyöristys tehty vetämällä yksi pattingin särmä pois kulmahiomakoneella, sitten höylätty pyöreäksi) ja päällä vielä 5" lippa. Vesipelti puuttuu vielä.

Minä taas siivoilin, tein polttopuita, yläkerrassa asentui hiiri/tinttiverkkoa hyvää kyytiä. Käsittämätöntä minusta että talopakettielementteihin ei (useinkaan/koskaan?) kuulu tuuletusraot sulkevaa hiiriverkkoa. Sehän nyt on aivan saletti että metsän väki pyrkii talven tullessa sisään ja saavat kyllä ajan mittaan kivasti tuhoakin aikaan, ainakin talitintit villoja nyppiessään.

Eli räystään alle laitetaan tuulensuojalevyn reunasta kattoon ulottuva, tuuletusraon sulkeva verkko. Jokaisen kattotuolin väliin omansa. Toinen verkko sulkee sitten ulkovuorauksen alalaidassa olevan tuuletusraon.
Ja tuota kattoon kiinnittämistä ei sitten tehdä millään nauloilla :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...