torstai 18. marraskuuta 2010

Kodinhoitohuoneesta kysymyksiä

Vaikeuksia suunnitella kodinhoitohuonetta. Siis alustava suunnitelma on tehty tietysti, mutta entäs sitten kun vielä on moni asia auki. Nyt tosiaan kaivattaisiin vinkkejä!

Halutut asiat:

Pyykinpesu ja kuivaus (pesukone merkitty punaisella)
- pyykin kuivaukselle vaihtoehdot a) narukuivaus sinisellä merkityllä alueella eli narut menisivät tuon ison pesualtaan yläpuolelta
b) kuivausrumpu tai c) kuivauskaappi, joka tulisi kuvassa pyykinpesukoneen vasemmalle puolelle.

Kuraeteinen
- kurasyöppö oven eteen, jatkuen nurkkaukseen (vihreällä). Nurkkaan saisi jättää kurasaappaat pestyinä valumaan.
- kurarallin yläpuolelle (nurkkaukseen) rättipatteri
- vastapäiseen nurkkaan sitten työvaatekaappi.

Muut asiat:
- silitys & pöytämankeli (mihin???)
- liinavaatekaappi (reunimmaiseen kaappiin vasemmalle)
- ikkunan eteen jää taso
- ikkunan ja pesukoneen välimaastoon laatikostoja

6 kommenttia:

Oman kodin onni 2011 kirjoitti...

Siis tarkoitatko pöytämankelilla sellaista pientä, missä ei ole mitään jalkoja? Meillä on sellainen, ja nyt oonkin jo pohtinut, että mihin sen kodarissa laittais. Mies sanoi nähneensä sellaisia ratkaisuja, että kaapissa on ulos vedettävä ja nouseva hylly, jossa mankelia vois pitää. Kuulostaa ihan kivalta, koska ihan koko aikaa ei sitä viitsisi näkyvillä pitää. Eli jos mä oisin sä, niin mä laittaisin tuohon ikkunan eteen sellaisen kaapin, mihin sais sellasen telineen sille mankelille. Sen saisi sit tarvittaessa vedettyä ulos ja ois kiva manklailla ja katella ulos ikkunasta.

Kristiina kirjoitti...

Ikkunan edessä olisi mukava myös ommella :) Meillä tuo pyykin kuivaus on ajateltu siten, että kurasyöpön päälle (joka seinän sivussa, vähän kuin tuossa teidän kuvassakin) tulee joku kelattava naruhässäkkä ja sen yläpuolelle varmaan yksi oskarinoksakin. Liikkumistila ovesta ulos kannattaa jotenkin yrittää pitää vapaana.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Joo!

Mankelille pitäisi kyllä olla kaappi. Ei sitä niin usein käytetä että sen tarvitsisi olla esillä.. Ja ikkunan edessä pöydällä olisi ihan luonteva paikka sille. Ikkunan edessä olevan tason alusta jätän kyllä tyhjäksi, jotta siinä voi sitten istua ja puuhailla (jos vaikka ehtisi joskus taas huovutella..).

Mä olen kanssa miettinyt, että mikä kumma siinä on, että tuo kurasyöppö tuputetaan aina khh:n oven eteen?? Meillä ainakin pääasiallinen tarve on kuivatella pestyjä kumppareita yms - ei niitä voi oven eteen jättää.

Oven edessä pitäisi silti olla joku kuran pysäyttävä.. Ajattelin sitten, että tekisi isomman kurasyöpön, joka jatkuisi sitten tuonne nurkkaan asti - sinne saisi ne kengät sitten kuivumaan.

Tiia kirjoitti...

Muistahan miettiä tarpeeksi tilaa myös likapyykille ja siivoustarvikkeille. Meillähän meni 2 korkeeta kaappia pelkästään näille...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Siivouskaappi tulee toisaalle (portaiden alle). Likapyykit on hyvä muistutus joo. Loppuu tila kesken...

Jenni kirjoitti...

Pyykin kuivauksesta sanoisin, että kuivausrumpu lakanoille, pyyhkeille jne. Sen lisäksi sitten pitkä tanko, mihin saa henkarissa kuivumaan esim. paitoja tai ulkoa tultaessa lasten märät haalarit sun muut. Sitten tietysti ne narut pyykille, jota ei saa laittaa kuivuriin.

Ja silityksessä ehkä olis kätevä sellainen laatikosta ulos vedettävä malli, jos muuten mahtuu. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...