lauantai 3. syyskuuta 2011

Sisäovet ja tapettikeiju

Eilen olikin mielenkiintoinen päivä, kun ruvettiin laittamaan sisäovia paikalleen. Mielenkiintoinen siis siksi, että ovien hankintavaiheeseen panostettiin kovasti, mietittiin tosi tarkkaan mitä halutaan. Ja itse asiassa sisäovet ovat itselleni ainakin tosi tärkeä elementti talossa. Niitä käytetään paljon ja ne näkyvät joka paikassa.Halusin täyspuiset, jotta ne olisivat ikuiset.

Eli tilattiin Sinnelän puusepänliikkeestä Suomusjärveltä ovet. Niiden kanssa tuli kiire, kun tajusimme, että nehän täytyy saada tontille ja yläkerran ovet nostetuksi yläkertaan ennenkuin portaat asennetaan. Noh, ne tulivat sitten kumminkin ihan sopivasti. Nyt ovat sitten olleet ylhäällä varastossa ja vetämässä kosteutta koko mätäkuun ajan... Ensimmäinen olikin hiukan (0,5cm) kiero, koska on maannut seinää vasten koko kesän. Muut onneksi aika hyvät. Varmaankin asettuvat ajan kanssa paremmin.

Viikolla maalattiin sitten ensin yläkerran oleskelutilan eli porrashuoneen lattian sekä neljännen makuuhuoneen lattian lopullinen maalipinta. Olohuone ja neljäs makuuhuone, joka on tuossa alakerran erkkerin päällä keskellä taloa, ovat yhtenäistä lattiaa - väliin tulee lasipariovet. Ja siis ei vain maalattu, vaan siivottiin, lakaistiin, imuroitiin, paklattiin, hiottiin ja lopuksi pestiin :-) Sitten maalattiin :-)

Hurjasti se kiiltää, toivottavasti asettuu ajan kanssa...
 Mutta on niin ihana silti :-)
 Ja sitten ovia paikalleen. Tässä tyytyväiset ja miettiväiset asennusmiehet ensimmäisen oven jälkeen.
Yläkertaan laitettiin neljä ovea. Tänään laitetaan yläkerran pariovi paikoilleen ja listoitetaan kokeeksi muutama ovi (puutavaraa puuttuu, ei pysty tekemään kaikkia).

Yläkerta tulisi siis LVI- ja sähkötöitä vaille valmiiksi vaikka ensi viikon alussa. Ollaan tuskailtu kun viilennyskoneen takana oleva pätkä seinää on tapettia vaille valmis:
...mutta meidän tapettimies ei ehdi meille. Hyvillä miehillä on aina kiirettä. Muutama muukin seinä olisi tekeillä vielä.

Itkeä pillitin sitten facebookissa, että tarjoan sisäfilettä sille, joka tulee vetäisemään tapskatit tuohon seinälle viikonloppuna :-)

No, Teija ja Raulipa soittivat illalla että täältä ollaan tulossa :-) En meinannut uskoa korviani, mutta nyt on peuraa ja hirveä sulamassa. Ja Unkarin viiniä saavi, jääkaapissa. Huippu juttu :-))))

1 kommentti:

Onnenhippuja kirjoitti...

Kyllä on lattia mielettömän hyvännäköinen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...