tiistai 31. toukokuuta 2011

Kiuas-suositusta?

Pyydettiin kokeeksi tarjouksia saunan sisustuksista (panelointi, lauteet, valaistus) Saatiinkin yksi ja se oli hyvä! Puutavara halvempaa kuin paikallisessa Puukeskuksessa.

Seuraavaksi kiuas.

Puulämmitteinen siis, eikä hirveän suurta, jatkuvalämmitteinen - kotimaisuus plussaa. Saunan tilavuus on noin 12 kuutiota.

Ulkonäöllä ei väliä ja jos vanhat merkit paikkansa pitää niin TM Rakennusmaailman tms testipärjääjät ovat kovaa valuuttaa :-) Kivikasoista olen kuullut, että ovat hitaita lämpiämään. Kyllä tunnissa pitäisi saada sauna kuumaksi.

Eli olisko antaa vinkkiä kiukaasta?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oma kiuas on Misa ja saunan koko on n. lev. 1.5m pituus n. 2.8m ja korkeus 2.2m. Lämpenee kyllä tunnisssa ja miellyttävän lämpöiset ja hikiset löylyt saa niinkuin puukiukailla aina. Misa on ollut jo 10v ja ei kulumisen merkkejä. Käytössä 3-4kertaan viikko.

http://misa.fi/tuoteluettelo.php?group=1 malli mikä tuolla saunassa on taitaa olla nykyinen 11105 malli.

Anonyymi kirjoitti...

misan suosija anonyymi vielä. Upea talo tulossa ja hienoa kierrattää mahdolliimman paljon rakennustarvikkeita,. Jätteitä vähemmäksi. Oma remppakohde niin ulkomaalit laskin ja yhtää ei mennyt ongelmajätteisiin vaan hyvin oli laskenut menekin.

Tuolla Misalla mikä omassa käytössä on hintaa n. 350e. Itse kävin aikoinaan tehtaalta (Lemiltä) hakemassa (piti vaihtaa hormin paikkaa) niin näppärästi sain lyhyen ajomatkan n. 20km päässä Lappeenrannasta.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Misa kiinnitti minunkin huomion. Perinteinen malli on ok :-)

Johanna kirjoitti...

Kun näin "kivikasa"-kiukaita, ihastuin heti ulkonäköön. Sitten heräsi itsellänikin kysymys tuosta lämmitysajasta: Messuilla takellellen myyjät vastasivat lämmitysajan olevan pitkältä yli tunnin ellei jopa 2 tuntia. Ei kyllä niin kauaa jaksa odottaa :) Mitään tiettyä kiuasta ei ole suosittaa, mutta kuten monet muutkin suosittelevat: pikkaisen liian iso kiuas, siis teholtaan, on parempi (=lämpiää sauna nopeammin) kuin nipin napin oikeankokoinen. Tällöin kiuaskin pysyy paremmass kunnossa kun sitä ei tarvi hehkuvaksi asti lämmittää.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Puhumattakaan siitä, että kivikasan lämmittäminen vie myös polttopuuta todella paljon. Kertalämmitteisten ohella näissäkin lienee se ongelma, että lämmön luovuttaminen jatkuu vielä pitkään sen jälkeen kun saunominen on lopetettu. Kesäkuumalla ilmastointi vie entistä enemmän energiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...