maanantai 2. toukokuuta 2011

Tapettipäätöksiä syntyy

Tämä tapettihomma on kyllä ottanut koville. Olen koettanut miettiä välillä maalejakin, mutta en oikein innostu niistä. Ja tapetit sitten ... niitä valittuja kuvia pitäisi sitten jaksaa katsella.

Tapetissa on kuitenkin paljon hyviä puolia. Seinäpinnasta tulee pehmeän himmeä vaikka olisi vain yksivärinen tapetti. Ja parasta on se, tapeteilla että huoneille voi yrittää luoda omaa luonnetta ja tunnelmaa. Tapetissa on paitsi värisävy, myös kuvio.

Diipadaa. Karsean vaikeaa :-)

Mutta kun maistelee, fiilistelee ja kuvittelee aikansa niin jo alkaa päätöksiä kypsymään. Siinä auttaa myös se, että pian pitäisi voida soittaa maalarimestarille, että saa tulla :-)

Lattiasta tulee siis tällainen helmenharmaa, Tikkurilan lattiavärikartasta sävy 2115. Kaikki lattiat tehdään samalla sävyllä. Se sitokoon sitten kokonaisuutta, ettei tulee liian levoton.
Eteisaula on aika hämärä tila, se tarvitsee valoa.

Löysin tämän Sandbergin Wilma-tapetin tänään. Tai tokihan olen sitä silmäillyt jo sata kertaa, mutta nyt vasta natsasi kuvio, väri ja paikka. Kaveriksi tilaan tulee portaat sekä valkoista helmipaneelia portaiden taustaksi. Tapetin taustasävy on mielestäni kaunis.

Keittiö ja kodinhoitohuone
Kumpaankin tulee vain pienet suikaleet tapettia. Edelleen Sandbergilla mennään, remontin jäljiltä on Edvin-tapettia jäljellä kaapissa. Kaveriksi tulee keittiöön vaaleanharmaa keittiö jossa peiliovet, keltatiilinen puuhella ja kodinhoitohuoneessa maalarinvalkea kaapisto. Meidän kaapissa oleva Edvin sisältää sekä hiekanruskean että harmaan sävyt eli käy keittiöön hyvin.
Olohuone ja ruokatila
Tämä onkin sitten vaikein juttu. Porrasaulaan tulee siis tuo vihreäkuvioinen ja siitä tilasta sitten tullaan olohuoneeseen:
Voi kun tuosta kuvasta saa huonosti selvää, siinä siis Laura Ashleyn Cottonwood Natural. Tapetissa on himmeä hopeanhohtoinen helmiäispinta, valon kanssa näyttää kauniille - on oikeasti todella vaalea, ei ollenkaan noin voimakkaasti beige. Ja onko hyppy tuosta vihreästä tähän beige-kermaan liian suuri?

Harmaaseen lattiaväriin pääsee lilanväristen kukkien kautta (jotka näkyvät tuossa kuvassa huonosti) eli se puoli toimii. Tästä tapetista olen epävarmin, mutta mies tykkää kovasti - minusta se on hiukan levoton. Tässä kuva tilasta muistin virkistykseksi:
Vaihtoehtona voisi olla esimerkiksi Cole & Sonin Octave josta on parikin kivaa vaihtoehtoa:
Kumpi tapetti sitten tuleekaan, kaveriksi tulee pitkät vaaleat verhot.

Okei, alakerta oli siinä.

Yläkerran työ/vierashuoneeseen voisi melkein laittaa sen vihreän Wilman uudelleen, voisi näyttää erilaiselta valoisammassa tilassa.

Yläaula on hankala, se on niin rikkonainen kun on viisi ovea, kolme ikkunaa ja portaikko. Jos sen vain maalaisi kauniilla sävyllä? Tai tapetoisi vaikka vain tyttöjen huoneiden väliin jäävän portaikon yläpuoleisen seinän? En  tiedä. Yksi vaihtoehto olisi jälleen kerran tuo Wilma, jos työhuoneeseen laittaisi sitten muuta.

Meidän makuuhuone tulee sitten varmaan aika vaaleaksi (ehkä tuo Laura Ashleyn Cottonwood, ellei se ala istua olohuoneeseen), mutten usko että kokonaan tapetoidaan. Tyttöjen huoneita mietin myös tänään raksalla ollessa: jos tapetoi kokonaan, huone pienenee. Jos tapetoisi sitten väliseinän vain.

Isommalle tytölle Duron Atmösfär III -kirjasta Magnolia:
Hän tykkää siitä kovasti eikä luovu vaikka olen koettanut tarjota muitakin... Ja pienelle sitten Laura Ashley Thea, myöskin kaapinperän kokoelmista:
Sitten vielä tapettien kaveriksi makuuhuoneisiin yhteinen maalisävy yhdistämään kokonaisuutta. 

Olisikohan se siinä? Olohuone ei ole vielä satavarma, muuten aika hyvä tilanne jo.

Tänään ohjelmassa siis kaapistojen mittaus ja listojen ja smyygilautojen hankintakeikka. Mukavaa maanantaita!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...