lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappusutinaa ja apinahommia

Meillä oli tänään pikku vappusutinat: valkolakattiin sisäkatot. Legendaarinen talonrakennuksen apinahomma. Vaan ei yhtä paha kuin maineensa, edes valkolakalla tehden. Itse olin ekaa kertaa asialla ja silti onnistui ihan ok. Paneeli-Ässän Paneelilakka siis kyseessä ja sävy 1600.

Yhdeksästä neljään pensselit suihki lakkaa kattoon. Siinä vaiheessa sitten piti lopetella kun alkoi tuntua siltä, ettei kättä enää pysty nostamaan olkapään yläpuolelle. Phuhuhuhhhh. Huoh. Mutta jestas kun tuli hyvä fiilis, aika iso urakka oli. Seitsemän tuntia me lakattiin. Onneksi oli työtäpelkäämätön maalarioppilas auttamassa. Kiitos siis Mikolle avusta!
Olohuone ja ruokailutila jäi siis suihkimatta, mutta yläkerta kokonaan sekä alakerrasta eteinen, porrasaula, takkahuone ja keittiö tuli lakattua. Eilen siivottiin sitten koko talo niin että kehtaa taas ottaa kuviakin.
Siinä suihkiessa huomattiin tällainen ilmiö: paneli on paukkunut ensimmäisestä paikasta. Tämä on olohuoneessa lähellä takkahuoneen ovea. Yritin vääntää tuota aloilleen, ei minun voimilla liikahtanutkaan. Vetää rankasti ropelille...
Varmaankin ihan turha yrittää pyssyllä enää kiinnittää. Joskohan se pysyisi sitten kattolistan kanssa aloillaan? Jos kattolistaa nyt edes saadaan tuohon ilmastointirei'än taakse menemään. Mitähän sen kanssa tekisi.

Sitten muuten kodarista kuvaa, kuvan alalaidassa näkyy kaapistosuunnitelma. Maanantaina klo 9 tehdään mittauksen kaapistoja varten.
Vappufiiliksellä oli kiva kiivetä yläkertaan ja katolle :-) Siis parvekkeelle, jossa on lattiana vasta peltikattoa. Kyllä ihanasti paistoi ilta-aurinko. Siitä tulee ihan varmaan mun lempipaikka. Ihmeen suojaisa ja lämmin siinä oli olla, vaikka edessä oli aakeeta.
 Huomenna jatkuu katon lakkaus. Mutta en ajattele sitä tänään, ajattelen huomenna :-)
 Iloista vappua :-)

P.S. Blogissa 50 000 kävijää rikki tässä Vapun maissa, jees, mahtavaa...

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...