tiistai 12. huhtikuuta 2011

Paneelihölmöilyä

Olen sössinyt kattopaneelien hankinnassa, pffff. Ihanaa kun onnistuu kymmenen kertaa ja syntyy säästöä hankinnoissa, sitten sössii kerran ja budjetti on taas sekaisin :/

Niin ne meidän kattopaneelit. Voi huokaus!
Meidän prioriteettina on ollut hankkia tästä läheltä tarvikkeita, kun on näitä omiakin yrittäjiä täällä, suositaan heitä. Pulma on siinä, että asiat monimutkaistuu, kun kukaan ei myy valmista tuotetta. Nyt meni kyllä ihan täydellisesti solmuun näiden panelien kanssa. Sen siitä saa kun pistää amatöörin, eli itsensä, asialle.

Siis kattopaneelia hankkiessamme päätimme, että haluamme pyöristettyä STP-paneelia. Mielellään kuusta, ja valmiiksi maalattuna. Soitin Lohjan Puukeskukseen: no ei heillä ole kuusta ja valkolakatun mäntypaneelin sävy liian tumma. Soitin sitten Simolle sahalle, hinta ok ja hänellä maalari tiedossa, saadaan ok hintaan. Jes, kivaa.

No sitten rupesin miettimään, että hitsi, se tavara on kyllä sitten todella arkaa kun sitä on ihan hirveä määrä kerralla tulossa ja joudutaan siirtelemään ja kuljettelemaan sitä maalattuna - se sotkeentuu kuitenkin. Puukeskuksen tavarahan on 6 laudan paketeissa, siististi muoveissa. Ajattelin, että kysyn vielä Puukeskuksesta niitä värejä yms ja mietin vielä.

Soitin uudelleen Puukeskukseen. Samalla selvisi, että tottamooses heillä on kuusipaneelia ja vielä tarjouksessa. Soitin Simolle, että nyt on niin, että täytyy ottaa helpompi ratkaisu kun hommaa muutenkin niin kamalasti, että perutaan tämä suunnitelma. Noh, siinä olikin sitten käynyt jo niin, että Simo oli jo hakemassa puutavaraa, ei voinut enää muuttaa mieltään - hän oli luullut että homma oli jo selvä.

No nyt sitten tänään selvisi, että maalari oli käsittänyt, että tehdään vain pohjamaalaus - siitä edullinen hinta.Voi kökkö! Joudutaan siis sittenkin maalaamaan se 200 neliön katto vielä paikallaan eli juuri se mikä haluttiin välttää! Ajalla jota meillä ei todellakaan ole kun mies lähtee Amerikkaan viikon päästä!

Ihan oma mokani oli. Luulin, että "maalattuna" tarkoittaa valmista pintaa, ei pohjamaalausta. Ja varmaan muut oli taas käsittäneet aivan oikein, että siinä asennuksessa se tavara kuitenkin sotkeentuu, tulee naulanrei'ät ja muut ja joudutaan joka tapauksessa maalaamaan vielä paikallaan. Prkl.

No, onneksi ensimmäisen harmistuksen laannuttua voi Tikkurilan sivuilta rauhassa lukea sen minkä jo tietääkin, eli että pohjamaalaus, kiinnitys ja viimeistelymaalaus on paras tapa. Se lohduttaa, ainakin tulee tehtyä oikein vaikkei sitten vähemmällä pääsekään. Nyt bongasin sitten yhden tutun nuorenmiehen kylältä, joka opiskelee maalariksi. Hän yrittää päästä joku viikonloppu meille hommiin auttamaan :-) Ehkä tästä selvitään. Tarkoittaa vaan, että muiden pintojen teko myöhästyy entisestään.

Että hauskaa tiistaita vaan.

Niin p.s. suunniteltiin viikonloppuna puunkaatohommiakin, siitä tuo kuva tähän kirjoitukseen :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...