keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Paljon kuvia ja uutta!

Meillä on edennyt hienosti, vaikka bloggailu on ollut hitaanlaista. Tautisia ollaan, tauti vaan vaihtuu.
Hyvin hyydyttää pahimman innon sännätä siivoamaan ja konttailemaan raksalle.

Tuntuu, että meidän perhe on tänä vuonna sairastanut enemmän kuin parina aiempana vuonna yhteensä. Miten paljon me ensi vuonna ehditäänkään kun raksa on valmis ja ollaan vaikka kolme viikkoa putkeen terveitä? :-)
No meidän miehet ne on puurtaneet raksalla ja kielsivät näyttämästä nenää siellä, ettei tauti tartu. Meillä on taas saatu aikaan ihan reippaasti! Ihanaa :-)

Yläkerrassa paklattu ja maalattu seinät ja paneloitu katto. Seuraavaksi tuo katto pitäisi sitten lakata uudelleen, jonka jälkeen yläkerta on valmis tapetoitavaksi.
Tyttöjen huoneiden suunta:
 Työhuone - veski - iso makuuhuone:
Tässä alakerran aulan seinää, vessan ovi vasemmalla ja kodinhoitohuone oikealla:
Portaiden kohdalta eteisen ja kodinhoitohuoneen ovea kohti on sitten tuo alla oleva kuva. Tuossa on käynyt pieni ajatusvirhe: eteisen parioven aukon alareuna ei lähde puulattian päältä. Sentin mittainen ongelma - ovet onneksi aukeavat lasikuistin puolelle. Ja tähän oli jo joku ratkaisukin kai keksitty.
Kodarin ja sauna/kph:n kattojen alaslaskut tehtiin. Tässä kylppäri eli ropattiin siporexiin vaan sitten katonkannattimet. Ilmastointimörkö jää sinne piiloon:
Tässä toinen lievästi harmittava juttu. Tuon mustan ilmastointikanavan osalta oli ongelmana, että se uhkasi tulla liian alas. Ongelmaan keksittiin ratkaisu, mutta putket jäivät jostain syystä sitten kuitenkin alkuperäissuunnitelman mukaisesti - tosi alas. Aiheuttaa sen, että tuossa kodarin oven yläpuolella katto on vain noin 235 korkea/matala.
Toinen myönnytys ilmastointimörölle: alakerran vessaan piti tehdä tuollainen kotelo kun ei ne letkut sitten millään menneet sinne seinän sisään. Mutta kaikenkaikkiaan minusta päästiin aika vähällä siihen nähden millainen mustekala siinä talon keskellä oikeasti onkaan piilotettuna.
Tässä vielä silmäys pihalle. Ensi kerralla kun miehet ehtii tulemaan tuohon nousee jälleen telineet ja laitetaan ulkopuolelta talo kuntoon.

4 kommenttia:

Jane kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Ja kuulostaa :) Tapetointi tekee talon sitten taas paljon valmiimman näköiseksi. Nuo ilmastointiputket on hirveän isoja. Ihme, että ne ylipäätään saadaan talon sisälle piiloon!

Marko kirjoitti...

Hienosti etenee ja näyttää hyvältä. Kodari yläkerrassa on kyllä hyvä ajatus. Olis ittekkin pitäny tunkea se sinne :(

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Kyllä meidänkin kodari alakerrassa on. Noista kirjoituksista sai varmaan väärän käsityksen :-)

Otin kotosalla tän aiheen muuten just puheeksikin. Ahistaa jo ennakkoon kahden tyttölapsen vaaterumba (kun ne nyt jo pitää useammat vaatteet päivässä) ja korien kanssa ylös-alas juokseminen. Mies lupasi juosta. No ehkä mäkin juoksen kyllä :-) Tai vielä parempi, jos jokainen itse juoksee.

Sisäänkäynti, vaatteiden pesu ja kuivatus, vaatesäilytys ja varastotilat - ne voisi kaikki olla mielellään yhdessä nipussa. Meillä on nyt ainakin siroteltuna ympäri taloa. No, kaikkea ei voi saada eikä osata ajatella.

Marko kirjoitti...

Okei. Ootte sit samassa veneessä :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...