perjantai 15. huhtikuuta 2011

Porraskuvat ja tuppeen sahattua

Tässäpä eilen saapuneet porraskuvat. Kovin tuota olohuoneen oviaukkoa mietittiin. Jää se vähän tuohon oviaukon päälle, mutta ei pahasti. Toisaalta, jos oli jäädäkseen, niin olisi sitten jäänyt sillä lailla kunnolla, että näkyy että siinä on portaat eikä valuvikaa? :-)

Käytiin moikkaamassa Tähtiportaan väkeä siellä Omakotimessuilla viime viikolla. Meidän asiaa hoitanut myyjäkin oli paikalla ja juteltiin vielä liukuesteistä. Tarjolla oli vaihtoehtoina musta, portaan päälle liimattava kuminen liukueste tai uritus.

Musta kuminen oli aika ruma ja vielä helmenharmaan portaan kanssa... eijei. Turvaurat ovat huomaamattomammat, eli tehdään sellaiset. Kuvaa (Tähtiportaan mainoskuva) täytyy klikata, jotta urat näkyvät:
Innostuin eilen ihan hurjasti, kun kävin tuttavalla kylässä ja siellä oli tehty pintoja ihanasta tuppeensahatusta lepästä. Innostuin heti, että hirsipaneeli veke. No mies ei niin innostunut ja sitäpaitsi, hirsipaneeli on jo konehallin pihalla valmiina. Mutta saunaan mietittiin sitä. Aika ihana voisi olla :-) Ja vaikkei sitä nyt erityisesti haettaisikaan, niin ainakin erilainen.

Tuppeen sahaaminen tarkoittaa siis sitä, että lankuista tulee puu rungon muotoisia - ei suorakulmaisia. Eli ne ovat tosi elävän näköisiä ja hauskoja, varsinkin jos jättää kaarnaa vielä pintaan :-)

Saman tuttavan vanhan talon sali oli uusittu, ja lattiaan oli laitettu oman metsän lattialankkua. Voin vinkata, että Lepolan puusepät Sammatissa tekevät tosi hyvännäköistä lattialankkua ja heillä on puutavan kuivaamokin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...