keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Korjaustieto ja Aino Ackté

Eilen sattui silmiin pari korjausrakentamiseen liittyvää uutista:

Ympäristöministeriön Korjaustieto.fi avattu (12.4.2011)
Ympäristöministeriön tuottama ja ylläpitämä verkkopalvelu Korjaustieto.fi on ovi kotien ja kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen. Luotettava, asiantuntijoiden kokoama sisältö on tarkoitettu asukkaille, omistajille ja taloyhtiöille sekä kiinteistönhoidon ammattilaisille. 

Käytännönläheiset työkalut, neuvontapalvelu, ajankohtaiset uutiset ja vinkit sekä luotettavien ammattilaisten hakupalvelu auttavat ylläpitämään terveellisiä, arvonsa säilyttäviä suomalaiskoteja.

YLE: Arvorakennusten maalausvirheet kostautuvat remontteina (5.4.2011)
"Maalausvirheet aiheuttavat ennenaikaisia remontteja kulttuurihistoriallisissa rakennuksissa. Monien arvokohteiden ulkoseinät on useimpien omakotitalojen tavoin maalattu lateksi- tai akrylaattimaalilla öljypohjaisen maalin sijaan. Vesiohenteinen maali ja huonosti tehdyt pohjatyöt voivat aiheuttaa sen, että maali alkaa irtoilla suikaleina jopa jo muutaman vuoden jälkeen.
Ulkomaalaus on vain yksi ongelmista Helsingin Laajasalossa sijaitsevassa, oopperalaulaja Aino Acktélle kuuluneessa 1800-luvun huvilassa, jonka Helsingin kaupunki nykyisin omistaa. Suurimmat ongelmat ovat sisällä, jossa on mitattu vaarallisia määriä hometta ja mikrobeja, ja kenties jopa koko talon hirsirakenteen kantavuudessa.
Suuren remontin vaatii kuitenkin myös huvilan ulkolaudoitus."

Maalarin kanssahan me vasta juteltiin tästä aiheesta ja hän löysi meidänkin ulkovuorauksesta riskirakenteita. Ehkä tuo korjausrakentamisen tietopankki voisi jatkossa auttaa välttämään vääränlaiset korjaukset.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...