maanantai 11. huhtikuuta 2011

Omakotimessut

Tällaisia ideoita kertyi Omakotimessuilta Messukeskuksesta viikonloppuna. Aika ideaköyhät messut oli kyllä muuten, vähän oli pettymys siinä mielessä. Meidän seurueessa kommentoitiin, että sellainen amerikkalainen kulutuskulttuurimeininkihän siellä jylläsi. Keinotekoisia puutarharakennelmia, jättikokoisia ulko-uima-altaita...

Tässä kuitenkin kivoista jutuista ensimmäinen: terassille tai parvekkeelle sopiva yrttilaatikko lasikannella. Oli Kannustalojen osastolla. Ihan sympaattinen ja käytännöllinen kapine:
Tässä sentyyppistä kuin mitä haluaisin meidän takapihalle:
Kahdelta suunnalta tuulensuojattu pieni patio, tuohon sivulle vähän villiviiniä tms. En tiedä olisiko tuollainen puuterassi vai kivilaatoitus kivempi. Meillä on takapiha rinteen ja tuulen suuntaan aika suojaton, eli sinne täytyisi rakentaa kyllä jotain suojaseinämiä ettei housut pyöri jaloissa pienellä puhurilla.

Tässä myös nätti pieni pihakeittiö. No pihakeittiötä ei tarvita, mutta tuosta pienempi versio voisi olla kiva leikkimökkinä :-)
Petsivahaa.  Jotain tällaista olen itsekseni miettinyt takkahuoneeseen. Ei ehkä aivan tuota sävyä, ehkä mieluummin jotain vaaleampaa kuitenkin. Mutta kiilto ja kuultavuus on hyvät.
Ja sitten vaatekomeroon. On harkittu tällaista säilytysjärjestelmää (tai vastaavaa). Vaatehuone on onneksi aika suuri. Meidän vaatehuoneen ainoa vika on siinä, että se on aivan väärässä paikassa: yläkerrassa ison makuuhuoneen perällä. Oikea paikka sille olisi alakerrassa mahdollisimman lähellä vaatehuoltopistettä. Eli kodinhoitohuoneen ja eteisen kaverina. Nyt saadaan juosta sitten ylösalas rappusia vaatekorien kanssa.
Tietysti tässä vaiheessa asiaan voi vielä vaikuttaa. Alakerrassa on useampikin paikka, johon voisi ajatella arkivaatteiden säilytystä. Tekisikö takkahuoneesta valoisan pukeutumispaikan koko perheelle? Veisikin lakanat ja hitaammin kiertävät tekstiilit yläkertaan? Yläkertaan voisi viedä myös juhlavaatteet yms harvemmin pidettävät ja pestävät. Hmmmm.

4 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Kivat noi "viherlaatikot"! Minkälainen pohja, vai jättäiskö maapohjalle, kastelua ajatellen?
Meillä on sama homma ton vaatehuoneen kanssa. Se on ylhäällä ja kodinhoitohuone alhaalla. Oon miettiny kodinhoitohuoneen kaappeja nyt uudestaan, että sopisi paremmin vaatesäilytykseen ja yläkerran vaatehuoneesta tekisin just lakana/kausivaatehuoneen. Meillä kun on porukkaa 7 henkee, niin sitä vaatetta piisaa roudattavaksi. Enkä haluaisi päätyä pyörätuoliin, kuten eräs tarina kertoo.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Mun mielestä noi oli pohjasta umpinaiset, eli ihan normi kukkalaatikot paitsi että lasikansi idätystä yms varten.

Kannustalolla on tällainen paikka:

http://www.kotoakotiinshop.com

Jenni kirjoitti...

Meille hommattiin tuota Sovellaa ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Kenen tuo kesäkeittiö oli? Jotain sellaista pitäisi kehitellä.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Aika kivan värinen se oli ainakin :-) Tuossa luki kyljessä että "Vivar Garden" ja messutarjous oli reilut 1400 euroa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...