tiistai 24. toukokuuta 2011

Nonni, porattiin vesiputkeen

On tää vesiputkeen poraaminen kai joku klassikko raksoilla? Vai ei? Että jos sulla on parimetrinen seinä ja siinä menee jossain kohdin 2 senttiä leveä vesiputki, niin kun yhden ruuvin poraa randomilla, niin kyllähän se ruuvi sen putken löytää!

Tuohon noin vedettiin, vasemmanpuoleisen suihkusysteemin kylmävesiputkeen jos oikein muistan (vanha kuva, se oli jo muurattu umpeenkin). Seinän toisella puolella on wc, jonka seinään piti myöskin kiinnitellä noita vesipisteitä...Jees.
Voi voi, kyllä oli raksamies maansa myynyt kun kotia tuli. Putket oli jo paikoillaan: "No jos vielä yhden varmistusruuvin laittaisin ... Oho, se alkaakin tuo ruuvi pyöriä tuossa paikallaan, no otetaan vähän isompi ruuvi. Oho, se surahtikin nyt vähän vinoon, onpas tänään kaikki vaikeaa. Ja mitä prkl narsketta täältä nyt kuuluu...!!!"

Just. No raksalla oli sitten miehiä hommissa siinä, kyllä jokaisella oli joku tarina kerrottavana näistä putkeenporauksista. Se lohdutti raksamiestä. Meillä sentään ei ole vielä painetta noissa putkissa, mutta huonompi hommahan se on jos poraa paineelliseen putkeen, muttei heti huomaakaan sitä, vaan vasta parin päivän päästä....? Saunanlauteiden kiinnitys on juttujen mukaan selvästi vaaranpaikka :-)

Sitten löytyi myös tarina, että oli alumiinista listaa kiinnitetty paikalleen ja siinä sitten porattu ruuvi saunan kiukaan voimavirtajohtoon. Eikä sitäkään oltu huomattu heti, vaan vasta myöhemmin, kun virrat oli päällä ja käsi oli sattunut hipaista listaan ... TZZZT.  Onneksi ruuvi oli vaan maadoitusjohdossa :-)

Noh, pitää toivoa, että uuden putken sujutus onnistuu suojaputkea pitkin. Muuten meillä on pikku ongelma tässä :-P

3 kommenttia:

Oman kodin onni 2011 kirjoitti...

Voi ei! Noi on niin tylsiä juttuja! No, toivottavasti saatte uuden putken kivuttomasti tilalle!

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Kyllä, ja aamen :-) No, aika vähillä sössimisillä on selvitty, johtuneeko siitä, ettei ole hankalempiin hommiin koskettukaan...

Portugalista kirjoitti...

Meillä porattiin erheessä paineelliseen putkeen, kun meni vesiputki niin kummallisessa paikassa etta voi jösses, ja kyllä sen huomasi heti, ei tarvinut odotella edes kahta sekuntia... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...