keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Hjalliksen raksa Hangossa

Seurasitteko sitä Diili-ohjelmaa, jossa etsittiin projektipäällikköä myymään Hjallis Harkimon Hangon hotellikompleksin asuntoja? Mira Kasslin voitti sen?

Kävin tänään työasioissa Hangon rakennusvalvonnassa. Tarjoutui tilaisuus tutkia Hangon Grand-hankkeen piirustuksia ja arkkitehtikuvia hiukan siinä. Onhan niistä ollut lehdissäkin kuvia, mutta eihän niistä ole sillä tavalla saanut käsitystä.
Kyllä on upea rakennus tulossa! Puuverhoiltu, erittäin hienosti kaupungin ilmeeseen istuva, 30-luvun huviloiden henkeä myötäilevä rakennus aivan meren rannassa, parhaalla paikalla. Quattro Group rakentaa. Kokonaisuuteen kuuluu kaikkiaan miltei 200 asuntoa Drottningbergetin alueella.

Tuosta havainnekuvasta ei kaikki detaljit aivan välity, mutta hauskaa on, että julkisivussa toistuu paikalla sijainneen jätskikioskin koristelu. Kiskan, joka poistettiin rumentamasta rantaa, jos muistan oikein :-) Uusiokäytettynä koristeaihe ei todellakaan rumenna mitään, vaan rakennuksesta on tulossa todella hieno.
Kuva: Talo-foorumit.fi (oma kamera jäi kottiin)

Oli sitten pakko käydä vähän kävelemässä ja silmäilemässä sivusta hotelliraksan touhuja. Siistiä siellä oli ja työt täydessä vauhdissa aamuvarhaisella. Asunnoista on käsittääkseni suuri osa jo myyty, ainakin niistä jotka juuri nyt ovat rakenteilla.

Ja miksi me nyt tästä aiheesta ruvettiin tänään siellä rakennusvalvonnassa puhumaan - no siksi, että Hangon Grandin arkkitehdeille Anna Brunow'lle ja Juhani Maunulalle myönnettiin juuri eilen rakennustaiteen valtionpalkinto elämäntyöstä"arkkitehtuurin ja hyvän arjen ympäristön kehittämisessä".

En ole mikään arkkitehtuurin tuntija ollenkaan, mutta nämä perustelut sopivat kyllä yhteen Hangossa nähdyn kanssa. Tavallisen ihmisen silmään kaunis rakennus on siellä tekeillä. Käykääpä katsomassa, jos olette liikkeellä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...