tiistai 25. lokakuuta 2011

Kumpi on vihreämpi, puu vai betoni?

Rakennuslehden sivuilla on menossa mielenkiintoinen keskustelu, jossa Betoniyhdistyksen Mattila ja Puuinfon Viljakainen väittelevät siitä, kumpi ompi parempi, kivi vai puu.

Keskusteluun tästä:

http://www.rakennuslehti.fi/forum/viewtopic/?did=1578

Betoniteollisuus on kuitannut sementin tekemisen aiheuttamat isot hiilidioksidipäästöt sillä, että rakennuksen ympäristötaseessa ratkaisevaa on käytön aikainen energiankulutus.

Puuteollisuus toteaa, että kun rakennusten energiankulutus lähenee nollaa, painopiste siirtyy materiaalien valmistuksen ympäristökuormitukseen. Puun hiilijalanjälki on selvästi betonia ja terästä pienempi.

Valtiovaltakin on halunnut edistää kotimaista, uusiutuvaa materiaalia nimenomaan ympäristöperustein, puu toimii hiilinieluna.

Sekä betoni- että puuteollisuus ovat kiikuttanet julkisuuteen tutkimustietoa omien
materiaaliensa ylivoimaisista ympäristöominaisuuksista. Samalla on rivien välistä tuomittu toisen materiaalin tutkimukset tarkoitushakuisiksi.

Haastoimme Rakennuslehdessä 20.10. Puuinfon tekniikan lisensiaatti Mikko Viljakaisen ja Betoniyhdistyksen tekniikan tohtori Jussi Mattilan käymään akateemiseen miekkailuun aiheesta, kumpi on ”vihreämpi” rakennusmateriaali, puu vai betoni.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...