tiistai 18. lokakuuta 2011

Länsi-Uusimaassa asiaa rakennusjätteistä

Länsi-Uusimaassa tänään asiaa pientyömaan jätehuollosta (pdf)!

Tiesittekö, että Suomessa astuu lähivuosina voimaan bioperäisten jätteiden kaatopaikkauskielto?
Bioperäisiä, raksoillakin syntyviä jätteitä ovat mm. puu, paperi, pahvi, selluvilla.. Niitä ei enää viedä kaatopaikalle, vaan lajittelun kautta kierrätykseen - uusiomateriaaliksi ja/tai energiaksi.

Monilla alueilla, myös meillä täällä Helsingistä länteen, siirrytään yhä voimakkaammin jätteen polttamiseen eli jätteiden energiahyödyntämiseen. On toivottava, ettei materiaalihyödyntämisen kehittäminen (joka lain mukaankin tulee ennen energiahyödyntämistä) jää tässä jalkoihin.

Siispä oli mukavaa lukea tänään samaisesta lehdestä, että Länsi-Uudenmaan jätteenpolttokiintiötä on voitu jo luvata Itä-Uudellemaalle käytettäväksi ja näin ollen se on tippunut 60 000 tonnista 40 000 tonniin ja alaspäin mennään koko ajan.Poltettava osuus pienenee sitä mukaa, kun kierrätystulos paranee ja materiaaleja voidaan ohjata muuhun kuin energiakäyttöön.

Tämä oli tosi mukava uutinen tälle päivälle! Eilen oli uutisissa juttua myös Lahden Energian jätteenpolttolaitos-suunnitelmista. Kyllä näitä nyt tulee kovassa tahdissa..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...