tiistai 11. lokakuuta 2011

Pihojen muotoilu

Oli se kaamean hyvä juttu, etten viime kesän helteillä ryhtynyt sitten tuota rinnettä vesurilla tai raivaussahalla parturoimaan, kävi nimittäin kaivinkoneella melko kätevästi. Kraaps kraaps ja pajut ja männynkävyt sai pikakyydit muualle. Eli kiitos, ei sittenkään sitä raivaussahaa äitienpäivälahjaksi ensi keväänä, vaan tuollainen näppärä New Holland tai pikku-Komatsu äipälle, kiitos :-)

Meillähän on suurinpiirtein tuossa salaojalinjan alla "luonnonmukainenkin" salaoja. Nimittäin vaikka talon takana (kuvassa oikealla) on nouseva rinne, kallion pinta laskee talosta poispäin, muodostaa luonnonojan metsän ja talon väliin ja nousee vasta metsän puolella :-) Eli tuplavarmistus :-)
Takapihaa. Kaivumaat on koottu oikealle.
Tammen ympäristö on nyt tällainen. Kuuset pois tuolta. Kaivinkonemies oli löytänyt pusikosta pähkinäpensaan taimen ja tömps "istuttanut" sen tuonne pienemmän kuusen taakse pähkinähakkien iloksi.
Eli nyt siis vielä viimeiset sadevesivedot, salaojaa ja sitten kasettikuorma hienoa mursketta kulkutielle. Tilaan tänään jostakin pihakiviä satsin.

Keittiössä on edennyt jo laatoitustöihin. Ihan siisti tulee, vaikka värit ovat aika haaleat.
Saunaan tuli kiukaan taakse semmoinen seinä.
Ja yläkerran oviin päästiin testaamaan ovenkahvoja.
A'la Beslagsboden :-)
Näin meillä maanantaina :-)

4 kommenttia:

Kikkis kirjoitti...

Ah, beslagsbodenilla on ihania kahvoja (siis painikkeita, en ikinä opi). Paljon kivempia kuin Abloyn. :)

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Ne on tosi kivoja, kyllä :-)

Yksi kiva toimittaja on myös Dorma. Suosikkimallini on DH 722. Niillä on sellainenkin väri kuin grafiitti, joka on pinnaltaan samanlainen harjattu kuin tuo harjattu kromikin, mutta tummempi, sellainen nokisen ja kuluneen näköinen.

Oikein hieno (kuva ei anna ihan oikeutta, pinta ei ole tasaisen musta vaan patinoituneen näköinen):

http://www.dorma.fi/var/dormaproduktdb/storage/images/web_projects/www_dorma_fi/prod/lukot_ja_poistumistienpainikkeet/3_painikkeet_ja_helat/3_7_ovenpainikkeet_vakio/ovenpainike_dorma_dh_722/444769-2-fin-FI/ovenpainike_dorma_dh_722.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Onko saunan seinä Tulikiven laattaa vai mitä? Minkä hintainen per neliö?
t. Salla, Lappeenranta

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Morjes, tuo on Laattatukusta ja hinta oli muistaakseni noin 45-50 euron luokkaa per neliö.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...