keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Keittiö tulee tänään!

Sain kameran takaisin, mutta raksalla on sellainen tohina menossa, ettei kuvia saanut otettua. Keittiö, ruokailutila ja olohuone on peitetty vanhoilla matoilla sillä - KEITTIÖ TULEE TÄNÄÄN! Eipä niitä rättilattioita kannata paljon esitellä kun tänä iltana on toivottavasti jo sitten enemmänkin esiteltävää.

Otettiin Paarman-kalusteen keittiö eli PeeKoo-keittiö ja eilen tuli ilmoitus, että tänään iltapäivällä kyyti on perillä. Jännittävää!

Nyt on tosiaan loppusuora auennut ja tahti on tiivis. Eilen suhahdin suoraan töistä ensin Lohjalle hakemaan ne Elfat ja ulkovalopylväät ja sitten raksan kautta hakemaan maakaapelikelaa. Sitten äkkiä-äkkiä Unkan pizzauunin kautta kotiin ja palaverissa istuvalle puoliskolle pizzaa eteen ja sitten lakkaamaan pesuhuoneen kattoa. Lapset hoitui siinä sivussa. Miehet teki saunan villoituksia ja foliopaperointia.

Paikallinen Pappa on miesten apuna laittamassa keittiötä ja saunaa tämän viikon. Samalla jatketaan smyykejä takkahuoneessa, khh:ssa ja eteisessä. Muualla onkin melkeinpä valmista niiltä osin.

Yksi tärkeämpi asia pitäisi vielä päättää, nimittäin khh:n oven portaat. Pappa ehdotti, että tekisi pienen katon, joka tuettaisiin kahdella tolpalla ja tehtäisiin pieni kaide. Ja että portaita ei tuotaisikaan suoraan eteenpäin tuosta khh:n ovelta vaan ne vietäisiin tästä katsottuna tuonne vasemmalle eli takapihan suuntaan.
 Tässä vähän vanhempi kuva toisesta suunnasta:
Samoin Pappa ehdotti, että maat tasoitettaisiin tähän kodinhoitohuoneen oven edustan ja vähän matkan päässä kasvavan tammen ympärille, ja vasta kauempana olisi sitten luiska. Eli laajennettaisiin aluetta, joka on alemmassa kuvassa näkyvän pääoven edustan tasolla.

Kannatan muuten, mutta epäilen että hartaasti varjeltu tammi ei tule kestämään maan pinnan nostoa ympäristössä. Ei, vaikka juurelle koottaisiin kiviä. Juuri olisi kuitenkin yleistä maan pinnan tasoa alempana, jolloin sadevedet ja lumi kertyisi siihen (tammi näkyy tässä alhaalla kuvan oikeassa reunassa näkyvän valkoisen säiliön takana, eli se on varsin lähellä). Tie talon ohi ja samalla salaojitus tehtäisiin tammen yläpuolelta eli kuvassa oikealta puolelta.
Eilen tästä neuvoteltiin ja periaatteessa hyväksyin suunnitelman, mutta nyt alkoi tuon tammen kohtalo mietityttää.

Hmm hmm. Täytyy tuokin ottaa vielä kertaalleen puheeksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...