torstai 27. lokakuuta 2011

Kuvia saunasta ja ulkoportaista

Pojat on touhunneet taas koko päivän. Sauna on nyt tässä hantissa :-)
Sauna on kooltaan noin 2150x2000 sekä 2350 korkea. Ylälaudetta mallailtiin hiukan, että saatiin se sattumaan sopivasti noiden ikkunoiden suhteen (ikkunat on hiukan matalalla lauteiden kannalta).

Ylälaude on 600 syvä ja alalaude kai 450. Vielä päänvaivaa tuottaa turvakaiteen kiinnitys. Seinään sen saa toisesta päästään, mutta entäs toisesta? Lauteet ovat irrotettavat, joten lauteeseenkaan sitä kaidetta ei voi  kiinnittää.

Kattoon tuli 6kpl valokuituja + kiukaan ylle kiuaslinssi vai mikä se on.
Katto kuusta, panelointi tervaleppää samoin kuin lauteiden pienat. Lauderunko on kuusta, joka on kauniin vaalea. Kotoinen tavissauna, ei kikkailua :-)
Pappa pakertaa ulkorappusia. Soitti mulle töihin niistä epäsymmetrisistä rappusuunnitelmista, että jos pistetään kumminkin symmetriset, kun ovikin on sattunut osua tuohon melkein keskelle :-D Aika isot raputhan ne on, mutta mun mielestä se on ihan hyvä asia, ei ole väliaikaisen näköiset ja käytönkin kannalta jees.
Junioritimpuri on listoittanut kattoja ja paklannut ikkunalistojen naulanreikiä ja maalannut. Kova touhu on menossa.

On tämä vaan hienoa, viime viikkoinen väsymyskin on onneksi tiessään :-)

P.S. Ainiin, unohdin käydä kuvaamassa kellarissa ilmastointimiesten rakennelmia, on kuulemma melko massiiviset putkiviritelmät, kun koneelle menee 4x200mm hormia...! Ja halvaksi tuli taas, kun ne piti tietysti eristää tuulettuvassa alapohjassa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli joskus aikanaan kaide kiinnitetty alalauteeseen siipimutterilla, jonka sai kätevästi irroitettua, kun oli tarvis. Olisiko tässä teille sopiva ratkaisu?

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Sä sen sanoit! Mulla on pyörinyt kielen päällä, että tarvittaessa irrotettava kiinnitys olisi kyllä hyvä... Soitanpa pojille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...