maanantai 17. lokakuuta 2011

Ovia paikalleen ja putkarikin paikalla

Kävin äsken (vapaapäivä nääs) raksalla lasten kanssa pyöräretkellä, siellä putkari konffailee röörejä paikalleen. Pari pikku käpyä löytyi, mm. pesukoneen hanalle ei ollut varattu paikkaa, bidé-hanojen letkut on liian lyhyet ja keittiössä viemäriputket ei mahdu kaappiin.

Mutta hei, aika pientä :-)

Viikonloppuna laitettiin alakerran ovia paikoilleen. Pariovet ei ole vielä tulleet, mutta muut saatiin asennettua.

Pesuhuoneen ovet on meillä mallia perinteinen. Katsotaan miten ne asettuu tuohon, valkoisen nelipeilioven rinnalle...? Ehkä tuohon puuoveen on tarpeen laittaa se perinteinen selityskyltti "Sauna" :-)
Pesuhuoneeseen vielä oviin peittolistat. Vähän nuo umpiovet kyllä pimentää. Saunaan täytyy laittaa lasiovi.
Pesuhuoneen ovet siis toimitettiin puuvalmiina ja siinä sitten heräsi kysymys, että kuinkas karmit käsiteltäisiin, että eivät alkaisi lahota lattian tuntumasta, kun sielää on tietysti sahauspinta avoinna vetämään vettä sisään. No, tässäpä idea. Valtti-kyllästettä (tarkoitettu ulkotiloihin...) purkkeihin ja karmit niihin purkkeihin sitten yöksi seisomaan.

Sitten lopulla Valtilla siveltiin karmit ja eikun paikoilleen.
Eteinen näyttää nyt tältä.
Toisella puolella ei ole vielä kaapit paikoillaan, koska... Nohh, talkoomiehemme Asentaja-Antero soitti kyllä meille töihin, että paketeista puuttuu khh:n kaapiston päätylevy, että he sahaa tästä yhdestä isosta joka ei näytä kuuluvan mihinkään. "Joo, tee vaan niinkuin parhaaksi näet."

Nohh, selvisihän se, mihin se iso levy olisi kuulunut. No eteisen pakastinkaapin toinen seinähän se oli. Ja khh:n puuttuva päätylevykin löytyi heti, kun eteisen kaappi oli sahattu silpuksi. Noh, pientä.

Tuohon istumapenkin alle tulee vesiposti eli kukankastelupostin läpivienti.

Vessan ja khh:n ovet keittiön ovelta katsottuna.
Tässä se metsään mennyt keittiön välitilan kaakeli. Lohdutuksen sanoja ja rohkaisua otetaan vastaan... Kodikas leikkaussalitunnelma keittiössä :/ Koristelen sen nallepuhin kuvilla, kai se siitä.
 Pihakivet tuli, Lohja Ruduksen Klassikko-kiviä. 70 neliötä, noin tuhat euroa.
Ulkonakin on tehty kasvihommia nyt sen verran, että siirsin nyt talveksi jo nuo takapihan rhodot uuteen paikkaansa. Vähän oli arpomista, että mihin ne pistetään, mutta tuohon nyt päädyttiin, pääoven eteen. Maansiirtomiehen mielestä huono idea, mutta minkäs teet :-)
 Että semmosta. Syysväsymystä ja kahvia.
Ja aurinkoista maanantaita! :-)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos välitila ei miellytä, niin eikös laattoja voi nykyään maalata...?

Merja kirjoitti...

Paranisiko ne laatat valaistuksella. Lämpimän sävyinen valo kaappien alta voisi hieman auttaa.

Johanna kirjoitti...

Onko välitila laatat jo saumattu? Valkoinen sauma-aine muuttaisi paljon ilmettä.

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Helou! Laatat on saumattu - ihan totta, vaaleampi sauma olisi ollut kiva. Ja lian-arempikin. Maalaamaan en ehkä ryhtyisi. Sitä ennen laittaisin kyllä uudet laatat päälle vaan....

Valaistus on vielä laittamatta, sillä voidaan yrittää vielä fiksata!

Vaikka vastustan, niin silmä on alkanut tottua jo noihin :-) Oman kodin tekemisessä on se hauska puoli, että tällaisia pikku tarinoita jää matkan varrelta mieleen. "Ne laatat, jotka valittiin Juhan ja Pian häiden jälkeisessä väsymyksessä ravista-hihasta-menetelmällä - oli muuten hyvät häät vaikka kaakelit meni mettään!"

Kikkis kirjoitti...

Hauska seurata teidänkin projektia, kiva blogi ja sulla on kiva tyyli kirjoittaa. :) Tasatahtia mennään, NYT, mutta kuten äsken huomasin kun tarkastelin paremmin teidän projektia, että te olette kyllä puurtaneet paljon kauemmin talonne parissa kuin me. Mutta eipä se mitään, tässä loppumetreillä mennään samaa tahtia. :)
Ikävä juttu noi keittiön laatat, mulla kauhea stressi kun en keksi mitä me laitettais. :/ -Kiksutin, Mandartania

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Juu me ollaan tehty pitkästä ja meillä on miehet aina pari viikkoa kerrallaan, ja pari viikkoa sitten taas poissa, niin siitä tulee helposti silloin noin kaksi kertaa niin pitkä projekti kuin tavallisesti on :-)

Ns. löysä hirsi, tai hiljaa hyvää tulee. Miten sen sitten haluaa nähdä :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...