maanantai 24. lokakuuta 2011

Joka puolella tapahtuu!

Miehet on olleet poissa pari viikkoa, mutta me on keskenämme suhistu edestakaisin taas koko viikonvaihde!

Kaikenlaista on meneillään. Tänään tuli ilmastonmuutos-miehistö rakentamaan loppuja röörejä (ja kalusivat isoja reikiä kellarin kantavaan kiviseinään, suoraan takkahuoneen takan ja piipun alle...! Onneksi ehdittiin keskeyttää toiminta ja miettiä uudet paikat läpivienneille...) Sähkärikin on käynyt taas. Jessus mitä laskuja tulee postilaatikkoon jatkuvalla syötöllä... :-)

Viime viikolla suunniteltiin ja noudettiinkin sitten keittiöön hellankuuppa.
Design Sauli Karhu @ Mustion Teräs :-)

Siitä piti alkuun tulla ihan suora, edestäpäin katsottuna suorakulmainen, mutta viime hetkessä kevennettiin mallia ja viistettiin tuo toinen pääty. Laitan parempia kuvia sitten, kun saadaan se paikoilleen.
Mutta noin 170 pitkä se on ja metrin korkea. Reunus tulee noin 172 cm korkeuteen eli sillä lailla, että minä pätkä mahdun alle. Maalasin sen Otex-pohjamaalilla eilen ja tänään vedin sitten kaapinovien värisellä vaalealla harmaalla kertaalleen. Saatiin neuvo, että Uula pellavaöljymaali on hyvä tällaiseen tarkoitukseen. Kuivumisaika neljä päivää :/

Ovien ja ikkunoiden koristelistat on nyt pääosin paikoillaan (niiltä osin kun ovet ja irtokarmit on saatu, eli niitäkin puuttuu vielä muutama). Jalkalistoja ja kattolistoja puuttuu vielä myös. Ovenkahvat asentelin jo viime viikonloppuna. Harmillisesti yksi erä noita maalarinvalkealla maalattuja koristelistoja on jäänyt aavistuksen keltaiseksi, jotain vikaa ollut maalissa tai sitten sekoitettu huonosti...
Takkahuoneessa on hupaisat ovet ja "eriparia" olevat listat :-) Valkoiselle ovelle ei oikein voinut laittaa valkoistakaan listaa, kun jalkalista on puuta ja kaikki muut koristelistat ovat puunväriset :-) Heh heh hee :-)
 Olohuoneesta eteistä kohti. Siinä ylimääräistä rojua ja puutavaraa odottaa kyytiä varastoon.
Niin, ai niin! Meidän oman kaivon vesi maistuu muuten todella hyvälle! Mikähän tässä nykyisessä on vikana, varmaan ruostetta putkissa tai jotakin - mutta uusi on todella raikasta, sivumautonta. Nykyisin ei juoda vettä juuri ollenkaan, vaan veden pahaa makua peitellään mehulla. Nyt jatkossa voidaan siirtyä juomaan enemmän vettä, jes :-)
Eteisen kaappi on vielä kiinnittämättä. Joten voipi käydä niin, että se siirretään yläkertaan pienemmän tytön huoneeseen säilytystilaksi ja pistetään tuohon joku siro piironki tms. Tuollaisena se tuntuu tukkivan koko eteisen. Sitäpaitsi, tinttitapetti on niin ihq :-)
 Ja sitten vielä pari ajatusta ulkoportaista.

Tulevaa talvea varten rakennamme kestopuusta ulko-oven eteen portaat. Myöhemmin sitten valetaan lopulliset, joiden suunnitteluun varataan aikaa erikseen.
Korkeusero on tällä hetkellä reilut 50cm. Siihen lisätään tiivistyksen vaikutus ja vähennetään kiveys asennushiekkoineen. Päädyimme siihen, että lienee hyvä rakentaa kolmiportainen nousu ovelle.
 Malli on varmaankin tämä perus:
MUTTA. Itseäni häiritsee, että usein portaista tehdään liian pienet. Sitä esimerkiksi näkee usein, että  ylimmältä rapulta joutuu laskeutumaan alemmas väistäessään avautuvaa ulko-ovea. Lisäksi niistä tehdään usein liian jyrkät. Portailla tarvittaisiin tilaa esimerkiksi kukkaruukulle, kurarallille ja pienelle kuramatolle.
Mietin voisiko rappunen olla epäsymmetrinen siten, että rappusilla olisi enemmän tilaa pääasiallisen lähestymissuunan puolella eli vasemmalla?

Jos on mielipidettä, sen saa esittää :-)

1 kommentti:

mannikko1214 kirjoitti...

Toki voi olla epäsymmetrinen! Sehän olisi hauska. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...