lauantai 5. helmikuuta 2011

Kodinhoitohuone-haaveita

Tämä postaus on kokoelma ideoita kodinhoitohuoneeseen liittyen. Kertauksena vielä pohjapiirros:

Kodinhoitohuoneen varusteet:
- pesukone ja -rumpu
- pesuallas
- rättipatteri ja kurasyöppö
- 2-3 hyllykaappia ja yksi rekkikaappi
- ikkunan eteen taso ja sen alle tilaa istua ikkunan edessä

Eli tuossa ulkoseinän puolella on vasemmalla ensin kaappi, sitten pesukonetorni, sitten taas kaappi ja kolmaskin kaappi jos khh-suunnitelmissa niin hyväksi nähdään. 

Löysin nettiä selaillessani tieni Johannan SisustusUnelmia -blogiin. Siellä oli tosi kivan näköinen khh:
Oikeasti voisin vaikka kopsata tuon itselleni! Se on niin kiva!
Tuollainen "matala" 30cm syvä yläkaappi voisi sopia meillekin kaappirivin jatkeeksi, keventäisi tuota ikkunan ympäristöä. Se voisi pimentää huonetta hiukan. jos lähellä ikkunaa olisi täyskorkea kaappi. Ja laatikoitakin ja erillisiä alakaappeja voisi laittaa kuten tuossa on tehty.

Sitten tuo toinen seinämä. Piirtelin jonain iltayönä (sisustussuunnitteluohjelma wordilla...) tällaisen ajatuksen.
Eli rättipatteri, kurasyöppö ja käsisuihku kurahuoltopisteessä, siihen ehkä myös sellainen kuivatusoksa-kapine. Sitten kiviseinämä ja allaskaappi, kunnollinen rosteriallas siinä. Sitten joko tilaa pyyhkeille tai jonkinlainen kaappi. 

Tässä kohdassa uhkaa tilanahtaus, koska koko seinämä on kuitenkin vain 220 pitkä. Kurasyöppö vaatii kaikkinensa 90cm tilaa, sitten tuo seinämä 5-10cm ja vähintään 60cm leveä allaskaappi. Jäljelle jää 60 cm. Mitä sen kanssa sitten tekee. Tuossa on pieni penkki ja pyyhenaulakko.

Rättipatterista juttelin tänään LVI-urakoitsijan kanssa. Hän suositteli Rej Designin kapineita. Sieltä sattui silmään tämä: 
Noihin umpiperiin saa hanskoja ja hattuja ja kun tuo koko patteri on hiukan etunojassa, luulisi, että ne rätit saisi siihen sopivan ilmavasti kuivumaan.
Muitakin aika hauskoja malleja siellä oli :
Kurasyöppö on jo valittu ja asennettukin paikoilleen
Työtason päälle ei ole tulossa pesuallasta, vaan pesuallas tulee vastakkaiselle seinälle. Ajattelin, että on parempi, että khh:ssa on "märkä" puoli pyykkäykseen ja "kuiva puoli" puhtaille pyykeille yms.
Pesuallas saisi olla kunnollista kokoa: tässä 550x 450 -kokoinen, joka sekään ei ole vielä mikään valtavan suuri:
Tällaisia ajatuksia tänään :-) Mukavaa viikonloppua ja onnistuneita raksapäiviä kaikille "kollegoille" :-)

6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tulin kurkkimaan :) Ei haittaa kuvan käyttö, mukava kuulla, että pidät kodaristamme. Itse olen kyllä ollut tyytyväinen tähän. Ja nuo yläkaapit ikkunoiden vierellä, halusin juurikin sen vuoksi kapeammat kaapit, jotta ikkunakompleksista ei tulisi liian synkkä / ahdas:) Okein kivoja suunnitteluhetkiä teille.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

No sinäpä olit ripeä! :-)

Kiitos kuvan käyttöoikeudesta :-) Nuo pikkukaapit olisivat käteviä kyllä muutenkin, huushollista löytyy kyllä kaikenlaista pikkutavaraa, joiden säilyttämiseen pikkukaappi olisi hyvä.

Täytyy ottaa puheeksi kaappisuunnittelijan kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

meidän tuleva kodari on 10 neliöä, tässä sai vähän kuvaa mitä sinne mahtuis. ei siis olla sitä viel yhtään suunniteltu.

tekniset laitteet tulevat onneksi muualle.
haluisin lasten vaatesäilytyksen kokonaan kodariin, eiköhän tuohon sen verran kaappeja saa,siinä ja siinä....
terv päivi

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Moi Päivi!

Tuo pidempi ikkunanpuoleinen sivu on 5m pitkä. Kyllä siihen kaikenlaista mahtuu, mutta samalla siitä tulee käytävänomainen kyllä. Ja vähän kapeanlainenkin. Me niistettiin jopa hiukkasen saunasta, jotta saatiin leveyttä. Hiukan tuo käytävämäisyys tässä tuottaa hukkaneliöitä, mutta parempaakaan ratkaisua ei keksitty :-)

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Hiukan tuo kurasyöppö on tuolla nurkassa - koirien & muiden mutaisten täytyy aina talsia sinne asti lattiaa pitkin. Sitä nyt tuskin kuitenkaan täs kohtaa enää muutetaan ...ellei sitten lavuaarin toiselle puolelle.
Me koetammme laittaa kurasyöpön ympärille joka puolelle kaakelipintoja tai ehkä jopa saranoitu suihku-/saunaovi, joka suojaa ymp.seiniä, kun kurasyöppöä käyttää. Monella se jää käyttämättä, kun liian lähellä on liian arkoja pintoja ja/tai kuivia vaate-/pyyhetavaroita tai kenkiä häiritsemässä.
Mitenkäs se valaistus talossanne noin kaiken kaikkiaan - tuleeko teille led'ejä ja miltä toimittajalta jos jo valittu. ...ja miksi?
Itse sisustamme juuri k-nummelle taloa ja nämä asiat ovat ajankohtaisia. Nim.Pölykeuhko

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Moi Pölykeuhkolle! No me kyllä myöskin mietittiin pitkään ja hartaasti, että laittaako sen kurasyöpön oven eteen vai sivuun.

Tarkoitus on, että kuraa saa pestä pois ja jättää kumpparit sitten valumaan. Oven edessä ei voi pestä, roiskuu joka suuntaan. Eikä kenkiä voi jättää oven eteen valumaankaan, ne ovat tiellä. Oikeasti koko kurasyöppölaite on meillä nyt ihan turha :( Viemäri olisi riittänyt... Tietysti suoran ritilän päällä kengät pysyy pystyssä paremmin - mutta aika kallis ritilä...

Siispä asennetaan sivuun. Seinä kaakeloidaan ja kosteussuojataan. Suihkuttaahan voi sitten seinää tai nurkkaa kohden, niin ei roisku niin paljon.

LEDien hankinnasta: varmaankin niitä tulee, mutten tiedä vielä hankintapaikasta. Sähkärillämme oli jotakin itselläänkin tarjolla.
Tuonne LED-aiheiseen kirjoitukseen oli kommentoitu, että muudi.com on yksi vaihtoehto.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...