torstai 10. helmikuuta 2011

Sisäovet

Olen tutkinut sisäovivalikoimia netissä. Olen käynyt koputtelemassa mdf-ovia kaupossa, bom bom bom... Ja päätin ettei ainakaan mdf-ovia meille.

Olen soittanut Sinnelän puusepänliikkeeseen, jutellut massiivipuuovista ja melkein jo teimme päätöksen hankkia puusepäntekoiset massiivipuuovet. Hintaero massiivipuisen tehdastekoisen ja puusepätekoisen välillä on 100 €/ovi. Kestettävissä, huomioiden elinkaari ja kunnostettavuus.

Mutta sitten tuli tenkkapoo, kun meillä on myös lasiovia. Alakerran eteisessä on lasiovi + 2 levikettä sekä yläkerran työhuoneessa. Ne ovat sitten varmasti kyllä todella kalliita puusepäntekoisina. Siihen tyssäsi into. En tiedä onko meillä lompsassa maksukykyä joka kohdassa valita parasta :( Jostain on pakko tinkiä.

Puusepäntekoisia puoltaisi kyllä niiiin moni seikka. Jos vaikka katson näitä ovia mitä nykyisessä kodissamme on. Ne ovat yli satavuotiaita melkein kaikki. Uutta maalia vaan päälle remontissa ja seuraavat sata vuotta menevät taas. Mdf-ovia ei voi kunnostaa, ne menevät kaatikselle aikanaan. En tiedä voinko tehdä sellaista valintaa.

Seuraavassa koostetta ajatuksista.

Skaala
Perusovimalliksi voitaisiin valita tällainen nelipeilinen ovi - tosin valkoiseksi maalattuna. Vaihtoehto olisi tuo kolmipeilinen.
Tuo kolmipeilinen on niin yleinen ovimalli nykyisin, että ainakin minun silmä on jo saanut siitä tarpeekseen. Olisikohan tuo nelipeilinen sitten tuoreempi?
Yläkerran työhuone, eli se keskellä oleva huone, saa pariovet. Skaalalla on tällainen malli (se tulisi myös valkoisena).
Tiivillä on tarjolla tuo sama neli- ja kolmipeilinen. Pariovia on vain kuusiruutuisena tai 12-ruutuisena, eli joko puolet tai kokonaan ikkunaa. Niistä en tykkää kummastakaan. Plussaa Tiiville siitä, että samat ovet voi saada roiskekestävinä, Skaalan sivuilla ei ollut tästä tietoa.

Sitten on Jeld-wen.

Jeldwenille plussaa siitä, että tarjolla on massiivipuuovia. Sama nelipeilinen löytyy heiltäkin,
Sitten (JES!) löytyy valinnanvaraa noista lasiovista massiivipuisina:
sekä
ja kevyistä peiliovista eli mdf-ovista löytyisi myös tällainen (joka voisi ulkomuodoltaa rimmata aika hyvin tuon perus-nelipeilisen oven kanssa:
Mmmm. Se täytyy varmaan tehdä pieni tarjouspyyntökierros :-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katso myös mattiovi.fi. Tuolta löytyy mielestäni muutama tyylikäs vaihtehto.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Kiitti vinkistä, pistetään sinnekin viestiä.

Sam kirjoitti...

Hienot nuo puunväriset sisäovet! Ihan kivoja ovat nuo muutkin kyllä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...