torstai 24. helmikuuta 2011

Uutisia rakennusjätteen käsittelykeskuksista

Uusiouutiset.fi uutisoi investoinneista rakennusjätteen käsittelyyn pääkaupunkiseudulla:

Tekoälyrobotti aloitti lajittelun

Maailman ensimmäinen tekoälyrobotiikkaan pohjautuva kierrätyslaitteisto on juuri aloittanut koetoiminnan SITA Finlandin tytäryhtiön Suomen Hyötykeskuksen tiloissa Viikissä.

ZenRobotics Oy:n kehittämä ZenRobotics Recycler lajittelee Viikin pilottilaitoksessa rakennusjätettä, joka on ensin esikäsitelty kaivinkoneella. Robotti poimii sekalaisen rakennusjätteen joukosta kuljettimelta halutut materiaalit talteen. Tekoälyrobotti tunnistaa materiaalia lukuisten sensorien tuottaman yhteisdatan perusteella.

ZenRobotics Oy:n kaupallistamisjohtaja Rainer Rehn kertoo, että teknologia on herättänyt valtavasti kiinnostusta ympäri maailmaa, vaikkei markkinointia vielä ole edes aloitettu. Tekoälyyn perustuvalle kierrätysteknologialle ei ole kansainvälisiä kilpailijoita.

*****

Toivonen Yhtiöiden Espoon asema avattiin

Toivonen Yhtiöt Oy on avannut 16.2. pääkaupunkiseudun ensimmäisen rakennusjätteiden käsittelyasemansa. Espoon Juvanmalmin asemalla otetaan vastaan kaikenlaista purku- ja rakennusjätettä teollisuudesta, rakennusliikkeiltä, yksityisiltä rakentajilta ja kaupoilta.

Asemalla tehdään raakalajittelua, jossa metallit ja kiviaines lajitellaan talteen.
Loput jätejakeet siirtokuormataan jatkokäsittelyyn Tampereelle. Aseman aukioloajat palvelevat hyvin pääkaupunkiseudun potentiaalisia asiakkaita, sillä asema on auki aamukuudesta iltakymmeneen. Asemalla on kahdessa vuorossa töissä kaksi työntekijää.

Toivonen Yhtiöt uskoo, että Pirkanmaan seudulla hyväksi havaittu konsepti toimii myös pääkaupunkiseudulla.

”Emme lähde pääkaupunkiseudun markkinoille kilpailemaan hinnalla vaan nimenomaan palvelulla. Purkutoiminnan kautta olemme olleet pääkaupunkiseudulla läsnä jo aiemmin, mutta rakennusjätteen vastaanotto avaa aivan uudet haasteet. Uskomme, että tämä on asiakkaillemme hyvä ratkaisu”, Tommi Järvinen toteaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...