torstai 17. helmikuuta 2011

Takkahuoneessa muurataan!

Keskiviikkona aloitettiin takkahuoneen takan teko suunnittelupalaverilla. Ne ovat erittäin hienoja tilaisuuksia :-)
Katsotaan kuvia takkavalokuva-albumista, Onni asettelee tiiliä kuin lego-palikkoja ja minä koetan pysyä jotenkin kärryillä, että mitähän siinä nyt pitäisi sielun silmillä nähdä :-)

Tulin sitten kotiin ja piirtelin rakentajapuoliskolleni illankähmässä kuvan siitä, mitä arvelin suunnitellun. Se näytti tältä:
Takan pohjana on taso, joka jatkuu yhtenäisenä piipunkyljestä vasemmalle seinään asti. Seinän viereen jää lokonen, noin 35 senttiä leveä tyhjä tila - siihen tehdään puupino. Taso jatkuu luukkujen alla ja piipun edessä se muodostaa myöskin pienen hyllyn. Kuvaan olen piirustanut tiilikuviointia, se tulee samalla Tiilerin sahara-värillä kuin meidän puuhellakin.

Tähän tilanteeseen jäätiin keskiviikkona. Siinä on hahmoteltu takan etureuna ja tulipesän paikka keltaisilla tulitiilillä.
Ja hupsis yhden päivän työn jälkeen torstaina illalla oltiin tässä vaiheessa:
Siinä on muutama hauska yksityiskohta noiden tasojen lisäksi. Minusta tuo tuhkaluukun ympärystä-syvennys (se on suunnittelupalaverin jälkeen keksitty) on hauska.

Ja lisäksi (sinun täytyy klikata ja suurentaa kuvaa, jotta erottuu) nuo vasen etureuna ja oikean puolen etureuna yhtyvät takkaluukkujen linjaan hauskasti, kurkkaapa tarkemmin miten nuo keltaiset tiilet onkaan tuossa toisiinsa nähden. Siinä on hauskoja kulmia ja muotoja. Siinä ei ole kaarevia osia, vaan alalinja koostuu kolmesta suorasta.
Onni oli ainakin erittäin tyytyväinen luomukseensa niinkuin toki mekin :-)
Vasemmalle tulee jälleen ilmanotto, eli puupinotason alta se menee takan alle, josta putki johtaa tuulettuvaan alapohjaan. Ilmanottoaukon ritilä ja sen sulkupelti ovat vasemmalla allekkain. Oikealla puolella on sitten piipun nuohousluukut.

Luukkujen ympärille tulee siis tuota sahara-tiiltä ja yläosa on sitten valkoinen antiikkilaasti. Sitä muotoillaan sitten niin, että se kallistuu ja kevenee ylöspäin.

Hieno kapistus tulee ja taatusti uniikki kappale laatuaan :-)

Huomenna jälleen uutta kuvaraporttia!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...