tiistai 22. helmikuuta 2011

Olohuoneen kiviseinä

Täytyy se vissiinkin nyt alkaa vaan miettiä näitä sisustusasioita, ei voi mitään :-) Huh huh, talohan uhkaa valmistua ihan käsiin! Hui kauheaa ;-)

Viikoilla 11-12 tehdään lattiat, sitä ennen märkätilojen seiniä. Siinä välissä täytyisi pinnoittaa kiviseinät, eli lähinnä keskellä taloa oleva kantava kiviseinä.

Täytyisi siis hakea pinnoite takan taustalle ja sitten takkahuoneen suuntaan jatkuen. Lisäksi portaikon viereisille kiviseinille pitäisi myös sekä takkahuoneen kiviosiin.

Hirmuinen homma on lähteä hiomaan ja tasoittamaan sitä noin 25 neliötä kiviseinää, pölyn tuotto aivan karmea ja lopputulos kuitenkin vain hyvin pelkistetty - siis maalattuna.

Koti 3:lle -blogissa oli keskusteltu sisustuslaasteista ja niiden käytöstä. Siitä sain idean tutkia näitä erilaisia pinnoitteita. Aloitin kalkkimaaleista, eli Decosin myymä Patine Calce. Villkaisu värikarttaan ja tekstuureihin:
Kysyin hintaa aineille, ovat luokkaa 150-200 euroa / 25m2. Eli melko kallista tavaraa - lopputulos tosi kaunis. Meinasin tehdä Hannan avustuksella, että lopputulos on varmasti upea ;-D Tai ainakin uniikki.

Mutta hirmu vaikea on löytää sävyä. Terra? Ei. Harmaa -ei, lattia on harmaa. Sininen - ei. Punainen - no ei! Phuh. Mitä siihen jäi? Nuo sävyt on niin kovia, missä murretut sävyt?

No sitten halvempien tuotteiden toivossa etsin Tikkurilan sivuilta käsiini Tunto Hieno -maalit. Eli ne ovat käsittääkseni sellaisia hiukan pastamaisia maaleja, joihin voi piirrellä tekstuuria sudilla tai lastalla tai vaikka omalla sormella jos niin tahtoo.

Siellä olis myös tällainen kuva:
Tuossa pinnassa oli minusta tosi kivaa eloa. Se on tehty niin, että on levitetty alle telalla tumma väri, joka on sitten kapealla lastalla vedetty tiukasti seinään. Sitten vedetään päälle luonnonvaaleata - jälleen tiukasti lastalla seinään painaen.

Lopputulos on elävän oloinen. Sitten kun vielä spottivaloilla sitä korostetaan.

Pohjasävyksi alle, ja harmaan lattian kaveriksi voisi laittaa vaikka tätä (lemppariani) vihreätä "topaasia" tai siniharmaata "ametistia".

Tämä "breksia" voisi olla myös kiva, esimerkiksi siihen portaikon taustaksi.
Lattian väriksi tulee siis tämä harmaa 2115.
Jos jollakulla satunnaisella lukijalla on näiden käytöstä kokemusta, vinkkejä otetaan oikein mielellään vastaan :-) Sutitalkoot on suunnitelmissa viikolla 10.

Ja p.s. kylillä pörrätessä kuulin, että Tikkurilalta on tulossa markkinoille uusi hiekkamaali. Juuri tähän Tunto- ja Taika- maalien rinnalle. Sillä kuulemma voi myös tehdä tosi makeita juttuja ... kunhan se siis tulee markkinoille, arvioilta maaliskuussa.

2 kommenttia:

mannikko1214 kirjoitti...

Tunto hienoa olen laittamassa meillä köökin seiniin, mutta suuremman alan käyttökokemusta ei vielä ole. Pienen koepalan olen tehnyt.

Itse struktuurimaali on aika näppärä ja ihan helppo jutska. Itse tuskailen viimeistelyn kanssa. Meillä on struktuurimaali vaaleaa, jonka päälle olisi tarkoitus tehdä väripesu vähän tummemmalla sävyllä. Mutta se, että löytää oikean sävyn siihen pesuun, onkin sitten ihan työn ja tuskan takana. Ja oikeanlaisen sienen, että vielä pesunkin kuvio passaisi struktuuriin... Huoh. :D

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Helou helou!

Väripesu????? Mikä se on?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...